Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nyugaton már a sokkról beszélnek: újabb ország léphet Magyarország nyomdokaiba

2024. június 06. 10:03

Aggasztónak tartja a jobboldal megerősödését az EP-választások hajrájához érve a Politico, amely elemzésében Magyarországot szemléletes példaként mutatja be.

2024. június 06. 10:03
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

A radikális jobboldal újbóli politikai erőként való megjelenése a kontinensen sokkoló – írja az EP-választásokat megelőző hosszú elemzőcikkében a Politico.

A portál attól tart, hogy a jobboldal Európa-szerte megerősödik: példaként említi, hogy Franciaországban a Nemzeti Tömörülés a szavazatok harmadát szerezheti meg, Németországban az AfD a második hely felé tart, Olaszországban pedig Giorgia Meloni a legnépszerűbb.

Magyarország szerepe szemléletes példája annak, hogy a jobboldal miként alakíthatja a politikát, amikor fontos hivatalt tölt be. Bár az ország kicsi, Orbán Viktor miniszterelnök blokkoló szerepet játszott Brüsszelben, megzavarta az EU erőfeszítéseit a migránsok elosztásában és Ukrajna támogatásában

– állítja a cikk, amelynek elkészítéséhez öt újságíróra volt szükség. A szerzők megjegyzik, sokan attól tartanak, hogy Olaszország Magyarország nyomdokaiba lép.

A választási hajrában egyébként őrültebbnél őrültebb ötletek látnak napvilágot, amivel az európai intézményekben dolgozó baloldaliak megpróbálnák a magyar kormányt büntetni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. június 07. 12:14
Ja, léphet. Még Magyarország is leszavazza a saját véleményét, mert "Európa egysége" fontosabb neki. Vagy inkább kávézik az ország képviselete helyett.
Tommaso
2024. június 07. 09:26
80 éve a normális, békepárti világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális, békepárti világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint.
Tommaso
2024. június 07. 09:25
Voltaire: " Bár nem értek veled egyet, de mindent megteszek azért, hogy elmondhasd a véleményed....." Órbán: " Bár nem értek veled egyet, de mindent megteszek azért, nehogy elmondhasd a véleményed....."
Tommaso
2024. június 07. 09:23
80 éve a normális világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!