Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Németország lefelé tart a német tőzsde elnöke szerint

2024. június 14. 14:21

„Hírnevünk a világban soha nem volt olyan rossz, mint most.” Súlyos véleményt fogalmazott meg Theodor Weimer, a német tőzsde elnöke.

2024. június 14. 14:21
null

Nyitóképen: a berlini német parlament (fotó: Getty Images)

Kemény beszédet tartott a minap Theodor Weimer német tőzsdeelnök. 

„Olyan rosszul még soha nem álltunk, mint most”

– jelentette ki Weimer. Szerinte a nagybefektetők általános véleményét közvetíti ezzel. Arra is figyelmeztet, hogy a globális nagybefektetők egyre inkább elkerülik Németországot. Weimer úgy látja, az ő szemükben Németország egyre inkább egy öregedő gazdasággá válik, nem hisznek már a növekedésben, Németország válik „Európa Japánjává”.

Weimer figyelmeztetett: az elmúlt évtizedekben főleg a globalizáció okozta a növekedést, de most már egy új világ van, és újra a technológiai fejlődés hozza a növekedést. Ezt viszont az elmúlt időszakban Németország „átaludta” – mondta a tőzsde elnöke. Elmondta azt is: a német autóipart „kicsinálták”.

Theodor Weimer arról is beszélt: nemrég találkozott Robert Habeck német gazdasági miniszterrel, amit úgy kommentált, 

„Elmondhatom, teljes katasztrófa volt”.

A német bürokráciát és a kormányzat beavatkozó gazdaságpolitikát kritizálva azt is kijelentette: „A fenébe is, nem akarom, hogy ez a kormány védelmezzen!”

A tőzsdeelnök nem csak a német kormány gazdasági politikáját, hanem a bevándorlással és az innovációval kapcsolatos nézeteit is kritizálta, ahogy a német honvédelem helyzetét is sötéten írta le. 

Véleménye szerint Németország fejlettből fejlődő országgá süllyed vissza, hangsúlyozva azt, hogy a G7 nagyhatalmak közül egyedül Németország zsugorodott az elmúlt évben.

Felidézte, hogy 

Szingapúrban a fejüket csóválva mondták neki befektetők: „Hova tűntek a német értékek?”

Weimer hozzátette: „Hírnevünk a világban soha nem volt olyan rossz, mint most”.

Weimer beszéde videón

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 15. 11:54
ADDIG MIG IDIOTÁK VEZETIK NÉMETORSZÁGOT SOROLHATNÁM IDE A SOK MARHÁT!!!!!!!!!!!URSULA , MERKELL ÉS HAZAÁRULO TÁRSAI EZEKET A NÉMET EMBEREKNEK MÁR EL KELLETT VOLNA TAKARITANI A FÖLD SZINÉRÖL!!!!!!KÁRTÉKONY CSOTÁNYOK NEM ÉRTENEK SEMMIHEZ CSAK UGATNI TUDNAK A MIKROFONBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akitlosz
2024. június 14. 19:28
A tőzsdékről is rossz véleményük van a tisztességes embereknek. Irányított szerencsejáték.
Szerintem
2024. június 14. 17:56
Most ment tökre Németországban Európa harmadik legnagyobb utazási irodája, az FTI. A foglalások elmaradása miatt, becsődöltek. A utazási szezon kezdetén, amikor normálisan a foglalási csúcsok szoktak lenni. Ha egyszer elfogy a lóvé, a kerítés az bizonyos kolbásza is megpenészedik.
Szerintem
2024. június 14. 17:49
"Arra is figyelmeztet, hogy a globális nagybefektetők egyre inkább elkerülik Németországot" Még ha csak az lenne, hogy a potenciálisan újabb befektetők elkerülik. A nagyobbik baj, hogy régi, patinás német végek is becsődőlnek, vagy kivonulnak Németországból. Ez nekünk is szar, de tanulságnak mindenképpen jó, hogy ne szavazgassunk balfaszokra, libsikre, mert ugyanígy járnánk mi is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!