NATO-tagállamokkal tárgyalna Putyin a biztonságról

2024. június 21. 18:31

Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2024. június 21. 18:31
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunejev

Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt pénteken a moszkvai külügyminisztériumban időszerűnek nevezte a kollektív biztonság garanciáinak megvitatását Eurázsiában. Szükségesnek nevezte a régión kívüli katonai erők ottani jelenlétének megszüntetését.   

Ezt is ajánljuk a témában

Az elnök hangsúlyozta: 

Oroszország abban érdekelt, hogy az ENSZ-ben komoly párbeszéd alakuljon ki egy oszthatatlan biztonsági rendszer megteremtéséről.   

A katonai felsőoktatási intézmények végzőseivel megtartott most pénteki találkozóján Putyin arra is kitért, hogy Oroszország tovább fogja fejleszteni nukleáris triádját, amely szerinte szavatolja a hadászati elrettentést és a világ erőegyensúlyának megőrzését. Méltatta a fejlesztés alatt álló legújabb rendszereket, amelyek, mint mondta, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek.   

Az orosz elnök továbbá prioritásnak nevezte az ukrajnai háborúban részt vevő katonák támogatását. A csapatok és fegyverek irányítási rendszerének, valamint a harci kiképzés hatékonyságának és minőségének javítását ígérte, valamint a baráti államok részvételével megtartandó hadgyakorlatokat.

NATO-tagállamokkal tárgyalna Putyin a biztonságról

Újabban azonban már NATO-tagállamokkal is tárgyalna biztonsági kérdésekről – derült ki az orosz elnök utóbbi nyilatkozatából.

„Nemrégiben a külügyminisztérium vezetőségével folytatott megbeszélésen kifejtettem az Eurázsiában az egyenlő és oszthatatlan biztonság megteremtésére irányuló munkáról alkotott elképzelésünket” – fogalmazott ugyanis az orosz elnök.

Közölte: készen állank „e kulcsfontosságú, létfontosságú kérdések széles körű nemzetközi megvitatására mind a Sanghaji Együttműködési Szervezet, a Független Államok Közössége, az Eurázsiai Gazdasági Unió, a BRICS és más nemzetközi szövetségek között, a többi között az európai és NATO-tagállamokkal is” – mondta Putyin. „Majd akkor, amikor készen állnak rá” – tette hozzá.   

(MTI)

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 23. 18:52
****************************************************************** * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
a-gyar-2
2024. június 22. 21:20
A bioszszféra létérdeke a liberálisok eltűnése a Földről
a-gyar-2
2024. június 22. 21:17 Szerkesztve
A realitás az, hogy Putyin ismeri a nyugatot a nyugati politikusok mentalitását. Erre képeztek ki évtizedeken keresztül. Tud németul, angolul. Azért tanult meg németül gyerekkorában, hogy majd egyszer megbosszúlja a németeken azt amit németek tettek a rokonságával, és a szülővárosával az akkori Leningráddal. Tudatosan, módszeresen, fegyelmezetten hosszú éveken át képezte, készitette fel magát a németek és tágabb értelemben a nyugat elleni bosszúra. Ehhez képest a nyugati politikusok 99%-a primitiv buta amatőr. Hányan beszélnek oroszul, ismerik az orosz mentalitást?
Kovács Ubul
2024. június 22. 05:34
"MusZkának akkor higgy, ha ló legel a sírján!" /Zrínyi Miklós/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!