Auschwitzba vitték kirándulni a német diákokat – nem kellett volna

2024. június 24. 19:17

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten.

2024. június 24. 19:17

Fotó: MAARTEN WEYNANTS / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások náci karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A vizsgálatot alkotmányellenes szervezetek jelképeinek illegális használata ügyében folytatják.

A felvételen egy laatzeni iskola 17 éves diákjai láthatók, akik május közepén Krakkóban jártak osztálykiránduláson a zsidó történelem tanulmányozása céljából.

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten – mondta el az iskola igazgatója a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lapnak. A nyolcmásodperces felvételt, amelyen négy diák látható, közzétették a Snapchat oldalon. Az iskola vezetése csak a kiránduló osztály hazatérése után értesült az esetről, amely megdöbbentette és elborzasztotta az iskola vezetését – tette hozzá az igazgató.

(MTI)

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 25. 15:52
>>>>>>>>>>>>>>savrena<<<<<<<<<<<<<<<<<< A gyerekeknek azt is el kellene mondani, hogy hol is voltak a híres zsidó fegyveres századok, zászlóaljak, ezredek, hadosztályok, hadtestek, hadseregek amik védték a védtelen zsidó embereket a náciktól, a munkatáboroktól? Egyelőre több kérdés nincs. Viszont arról is születhetne cikk, hogy az akkori angol fennhatóság alatt álló "palesztin területen" hány oda menekült zsidó jelentkezett katonának a toborzáson, hogy harcoljon a németek ellen. Nehéz megtalálni az erről íródott eredeti cikket, azért ide írom. Egy sem.
savrena
2024. június 25. 08:34
Ez van, ha muszájból mennek oda, felkészités nélkül. A teenager már csak ilyen: amiben nem hisz, azt kigunyolja. Igy megy előre a világ. De: lehetne ezt másképpen is. A gyerekeknek el kell mesélni, kik voltak azok az emberek, akik ott meghaltak, miért, hogyan, és azt is, hogy kik voltak a nácik. Ehhez Hitler beszédeit hallgatni nem is olyan hülyeség. Nézzék meg miket mondott, aztán nézzék meg, mi lett a vége. Auschwitz, de Németország is romokban, és a mai napig politikai megszállás alatt (ami azt illeti, katonai alatt is). Na ezek után, amelyik gyerek akar, az mehet látogatni. Amelyik nem, az marad otthon plusz történelem órákra.
2024. június 25. 07:14 Szerkesztve
Nem értem, hol itt a probléma. A fiatalok woke progresszív videókat néztek és jelképeket használtak. A folyótól a tengerig! Most nem csinálnak mást, mint ami minden nyugati egyetemen és a felvilágosult szalonokban megy. A kis nebulók már szinte félig kész emberjogi aktivisták. Az iskola nem kellene, hogy ilyen imperialista széljobber programra vigye őket, ez színtiszta provokáció.
ördöngös pepecselés
2024. június 25. 07:11
szerintem a diákok ha átoperálhatók ebben a korban akkor simán ki is végezhetők
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!