Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Morcosak lesznek az iPhone-t használók az Európai Bizottságra

2024. június 22. 22:36

Az EU-s szabályozások miatt az Apple számos új funkciót nem fog bevezetni az iPhoneokon a 27 uniós tagállamban.

2024. június 22. 22:36
New Apple Store Opens In Kuala Lumpur

Kép forrása: Annice Lyn/Getty Images

Apple úgy döntött, hogy nem vezeti be mesterséges intelligencia technológiáját az Európai Unió piacán a szigorú uniós szabályozás miatti aggályok miatt, számol be a Bloomberg. Az EU új AI szabályozása, amely a világ egyik legszigorúbbjának számít, jelentős költségekkel és megfelelési kihívásokkal járna a vállalat számára. Az új szabályozás célja, hogy megakadályozza az AI technológiák potenciális visszaéléseit és biztosítsa a felhasználók jogainak védelmét. Az EU szabályai különösen a felügyelet és az átláthatóság terén támasztanak magas követelményeket, amelyeket az Apple jelenlegi technológiája nem teljesen elégít ki.

Az Apple döntése, hogy nem vezeti be AI technológiáját az EU-ban, hatással lehet az európai piacon való versenyképességére és innovációs lehetőségeire, írja az amerikai lap. 

A vállalat már korábban is szembesült szabályozási kihívásokkal az EU-ban, például az adatvédelem és a digitális piacok terén. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, hangsúlyozta, hogy a vállalat továbbra is elkötelezett az innováció és a felhasználói élmény javítása mellett, és reméli, hogy a jövőben megoldásokat találhat az európai szabályozási környezet kihívásaira.

Ez a lépés része annak a szélesebb trendnek, amelyben a nagy technológiai vállalatok egyre nagyobb nyomás alatt állnak a globális szabályozó hatóságok részéről, különösen az AI technológiák területén. Az EU szabályozási keretei a világ más részein is hatással lehetnek a technológiai vállalatok stratégiáira és termékfejlesztési döntéseire, teszi hozzá a Bloomberg. 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvmny
2024. június 27. 07:19
Érdekes, hogy az S24 Ultra-n működik az összes AI cucc. Az Apple baja, hogy nem tud olyan könnyen adatot lopni, mert nem a te kedvedért van benne AI, az drága dolog, nekik van, hogy profilozhassanak téged.
iphone-13
2024. június 23. 17:08
HÁT ÉN NEM VAGYOK MORCOS, INKÁBB ÖRÜLÖK, HOGY NEM ENGEDIK RÁ AZ EMBEREKRE EZT A SZART!
Reszelő Aladár
2024. június 23. 09:21
Kb ezek azok a szabályok, ami miatt még úgy ahogy létezik privát szféra. Más kérdés, hogy a cégek jogi osztályai ennek a kijátszásán, a vezetők pedig a lobbizáson dolgoznak. Az AI pedig nem szüntet meg munkahelyeket hosszútávon, de rövidtávon kirúgnak mindenkit, akit helyetessíteni tud.
stormy
2024. június 23. 05:18
"Apple úgy döntött, hogy nem vezeti be mesterséges intelligencia technológiáját az Európai Unió piacán a szigorú uniós szabályozás miatti aggályok miatt," ezaz vissza középkorba!!!!4444!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!