Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Meloni mellől is ágálnak a jobboldali összefogás ellen

2024. június 14. 11:49

Az ECR pártcsalád közben lassan utoléri az európai liberálisok létszámát.

2024. június 14. 11:49
null

Fotón: Manfred Weber EPP-elnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő (fotó: videókép, Mandiner-archív)

 

A Giorgia Meloni olasz miniszterelnök által vezetett Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) sikeresen szerepelt az EP-választásokon, és a napokban újabb tagpártokkal bővítette létszámát, így most már 77 képviselőjük van az EP-ben. 

Az ECR ezzel megközelítette az európai liberális Renew pártcsalád 79 képviselőjét. 

Ha őket is sikerül megelőzni, akkor az ECR lesz a harmadik erő az Európai Parlamentben az Európai Néppárt és a szocialisták után.

Az ECR 1-1 EP-képviselőt tudott becsábítani, a horvát Haza Mozgalom, a ciprusi Nemzeti Populáris Front, a lett zöld-konzervatív Egyesült Lista és a luxemburgi katolikus Alternatív Demokratikus Reformpárt részéről.

Ezt is ajánljuk a témában

A konzervatív ECR társelnöke Nicola Procaccini, aki régóta a mérsékelt, centrista irányvonal híve a pártcsaládon belül, és most 

a választás után is hangoztatja jobboldaltól elhatárolódó nézeteit.

Procaccini szerint az ECR célja egy új „középjobb” többség megteremtése. Ő elhatárolódik attól, hogy egyesüljenek a tőlük jobbra álló Identitás és Demokrácia jobbcsaláddal, szerinte ez egy „vörös vonal”, mert az ECR „féltékenyen őrzi politikai identitását, aminek megvan a hagyománya, a története és egy projektje, ami túlmutat az Európai Unión, kapcsolódik a brit torykhoz, az amerikai republikánusokhoz és az izraeli Likudhoz”.

A European Conservative szerint lehetséges

hogy az ECR végül az Európai Néppárt, valamint a liberálisok felé fordul majd

– hármójuknak együtt 16 képviselő hiányzik az Európai Parlament-beli többséghez, ami viszont még elérhető lenne esetleges további bővülésekkel.

 

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­x­i­­­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Oldalkosár
2024. június 14. 13:46
az ECR „féltékenyen őrzi politikai identitását, aminek megvan a hagyománya, a története és egy projektje, ami túlmutat az Európai Unión, kapcsolódik a brit torykhoz, az amerikai republikánusokhoz és az izraeli Likudhoz”. A Fidesznek kiváló a kapcsolata a torykkal, a republikánusokkal és a Likuddal. Amúgy meg a balos-áljobbos mainstream mindent megtesz, hogy pozícióit ne fenyegesse veszély. Fenyegetéssel, zsarolással, árulással...nincs ebben semmi meglepő.
Nasi12
2024. június 14. 13:45
Ha Meloni, LePen és az Afd nem áll össze akkor nem változik semmi. Egyelőre. Ha LePen elnök lesz odahaza és csak utána áll össze a trió az változást hozhat. Bárhogyan is, nekem mindegy. Csak béke legyen. De ha közbe ursula elcsábítja Melonit nem lesz.
btete757
2024. június 14. 13:20
Ez egy álmodozás marad a régi felállás. Ukrajna támogatása a fő szempont és emiatt marad a néppárt,szoci, liberális, zöld felállás. Meloni mert rendes Ukrajna támogató lásd a most zajló G7-et, kap majd valamit vagy valaki a pártjából egy jó kis zsíros posztot. Már Gulyás Gergely is elismerte Brüsszel bevétele nem sikerült ehhez még kell egy de lehet kettő választás. A régi jó mondás az igaz "sokan vagyunk de nem elegen". Ha Németországban buknak a szocdemek jövőre és jön helyette a CDU mi fog változni.? Semmi egyik kutya másik eb. Az AFD nem lesz benne a koalicióban az biztos, ebben kár is reménykedni. Már mennek lefelé 22 %-on álltak fél éve most kaptak 16 %-ot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!