Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Magyarellenes uszítással próbálnak szavazatokat szerezni Romániában

2024. június 09. 13:55

Adrian Cozma, a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei vezetőjének aláírásával küldtek szét gyűlölködő sms-eket.

2024. június 09. 13:55
null

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Nem mindennapi eseményről számolt be a maszol.ro hírportál a Romániában folyó választási kampánnyal kapcsolatban, mégis azt mondhatjuk, hogy semmi újdonság nem történt, hisz keleti szomszédságunkban rendre előkerül a „magyarkártya”. Azaz nincs olyan választási időszak, hogy valamelyik szélsőséges romániai párt a Romániában élő magyarok ellen uszítana. 

Menjetek szavazni, hogy kizárjuk a magyarokat az intézményekből! Szatmárnémetinek egy igazi románra van szüksége!  Adrian Cozma

– ez olvasható abban az sms-ben, amelyet több Szatmár megyei telefonszámra is kiküldtek ismeretlenek. 

Mint a lap emlékeztet: az egyébként köztudottan magyarellenes Adrian Cozma a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei vezetője, szatmárnémeti polgármesterjelöltje, aki még a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetéggel (AUR) is összefogott, hogy leváltsa Szatmár megye és Szatmárnémeti magyar vezetőségét 

A telefonszámot, amelyről a szöveges üzenetet kiküldték, megpróbálták a portál munkatársai felhívni, de a készülék már ki volt kapcsolva.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy valóban Nemzeti Liberális párt vezetőjétől származik az üzenetküldés ötlete is, az azonban biztos, hogy a magyarellenes kirohanásaival hírhedté vált liberális politikus ezzel azonos retorikával kampányolt az utóbbi hetekben. Ahogy a lap felhívja rá a figyelmet: Cozma kampányának fő üzenete ugyanis az volt, hogy 

a magyarokat le kell váltani, függetlenül attól, hogy azok milyen munkát végeztek a megye és a megyeszékhely élén.

Ennek érdekében a magyarellenes liberális párt az AUR-ral is szövetségre lépett – amit egyébként a párt országos vezetősége szó nélkül hagyott.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:02
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
levi87
2024. június 10. 08:49
Mi ezzel a probléma? Az arab és iszlámellenes úszítás idehaza nem baj, de ha a magyarok ellen úszítanak akkor az felháborító?
oberennsinnen49
2024. június 09. 18:44
"hogy kizárjuk a magyarokat az intézményekből!" Színtiszta diszkrimináció. Ezt az EU Bizottság, Parlament mikor fogja kirekesztő, rasszista, jogállamellenes tényként értékelve, Románia ellen 7. cikkelyt bevetni? Ja, hogy ezért először be kellene jelenteni, dokumentálva, ami történt. És ez nem ment, nem megy és nem fog menni. Elvégre - bocs Viktor, de sajnos ez tény - ha Orbán Viktor mosolyogva fogadja el, hogy tolvajnak nevezik, aki ellopja a magyarok pénzét és a füle botját nem mozdítja ilyesmikre, akkor hogyan várhatjuk el, hogy Brüsszelben valamelyik Fidesz-képviselő feljelentse Romániát?... Nem igaz?
Ad majorem Dei gloriam
2024. június 09. 17:50
"Magyarellenes uszítással próbálnak szavazatokat szerezni Romániában" Nem csak ott, hanem itt is. Az AUR magyarországi lerakata, a DK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!