Kiderült, ettől ijednek meg leginkább a női sofőrök az utakon

2024. június 24. 10:40

Egy friss felmérés szerint sokan a drákói szigort támogatnák.

2024. június 24. 10:40

Nyitókép illusztráció. Fotó: MEHMET FUTSI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Komoly problémát jelent a közutakon az agresszió, véli a női járművezetők 78 százaléka, ami egyre gyakoribb a mindennapokban – idézte a vezess.hu a Zena v Aute cseh online lap felmérését. 

A felmérésben, – amit június 24-e, a női sofőrök nemzetközi napja alkalmából készítettek –, elsősorban arra próbáltak rávilágítani, hogyan érzik magukat a hölgyek az utakon, mitől félnek és hogyan viselkednek a volán mögött ülve.

Az összeállításban megjegyezték, hogy az agresszív sofőrök (22 százalék) mellett mintegy 20 százalékuk a balesetektől, ugyancsak 20 százalékuk a rossz látási viszonyoktól, míg 9 százalékuk az állatokkal való ütközéstől tart. 

Vasszigor vagy pszihológiai terápia

Arra a kérdésre, hogy hogyan vennék elejét az agresszív vezetésnek a válaszadók 45 százalékban  azt mondták, hogy a szigorú büntetések alkalmazásában látják a megoldást. A vezess.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy „beszédes”, hogy 

Dániában és Szerbiában kimagasló arányban, a válaszadók 97-97 százaléka jelölte meg ezt az opciót.

Mint kiderült, a nők 27 százaléka azt is támogatnák, ha az agresszív autósokat speciális pszichológiai terápiának vetnék alá, ugyanakkor sokan a megelőzésre esküsznek, így a jövőbeli járművezetők képzésekor (20 százalék), valamint prevenciós kampányokkal (6 százalék) mennének elébe a problémának – írta a lap.

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. június 25. 16:28
A nők gyakran agresszívebbek az utakon, mint a férfiak....
Spiritmonger
2024. június 24. 19:15
Meg kellene tanulni vezetni, az segítene a legtöbbet.
Box Hill
2024. június 24. 16:28
Ezt már tudjuk: átszalad egy egér az úttesten.
nemecsek-3
2024. június 24. 16:26
"....azt is támogatnák, ha az agresszív autósokat speciális pszichológiai terápiának vetnék alá....." Jó lehet ez a mindenható varázsfazék terápiás kezelés, de eddig egyetlen eredményt nem láttam bármilyen terápiás kezelésről ami számszerűsítette volna hány - most csak a közlekedés területére koncentrálva - mentálisan , észbeli felfogás képességében problémás esetet sikerült normális útra terelni. Hablatynak viszont elkoptathatatlan..... ugyanúgy mint a "nő vezető".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!