Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Kanada az intő példa: ez a veszély fenyegeti az idős németeket is

2024. június 11. 11:40

Megháromszorozódott a véletlenszerű marihuána-fogyasztás miatt a sürgősségi osztályon kikötő idősek száma Kanadában, akik a Drogkutató Intézet elemzése alapján különösen nagy kockázatnak vannak kitéve a kannabiszmérgezés vonatkozásában.

2024. június 11. 11:40
Daily Life In Edmonton

Nyitókép: AFP/Artur Widak

A marihuána legalizálását követően már nem csak a fiatalokra kell kiemelten figyelni Kanadában, hanem az idősekre is, akik miatt az egészségügyi ellátási rendszer jelentősen leterhelődött – írja a Drogkutató Intézet.

A beszámoló alapján

háromszorosára emelkedett a véletlenszerű marihuána-fogyasztás miatt a sürgősségi osztályon kikötő idősek száma, akik sok esetben összekeverték a marihuánát tartalmazó és nem tartalmazó élelmiszereket. 

Az intézet által idézett tanulmány szerint az idősebb felnőttek nagyobb kockázatnak vannak kitéve kannabiszmérgezés vonatkozásában, mivel gyakran szednek más gyógyszereket, ami növeli a gyógyszerkölcsönhatások esélyét. Emellett az is előfordult az idősek esetében, hogy a fiatalkori tapasztalataik alapján próbáltak marihuánát fogyasztani vagy szívni, de a mai szerek erősebb hatása miatt ez komoly problémákat okozhat.

Európában a németek próbálkoznak április óta a marihuána legalizációjával, ám az csak hosszabb távon derülhet ki, mekkora károkat okoz a döntés, amit a Zöldek erőszakoltak ki a kormánypárti koalícióban maradásért cserébe.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­n­­­c­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. június 12. 09:38
Az oltás rossz, mert nem tesztelték minden gyógyszer ellen, a kannabisz viszont jó, mert az sem tesztelték, de az szabadságjog.
Spiritmonger
2024. június 11. 22:47
Nincs olyan, hogy véletlenszerű marihuana-fogyasztás. A kanadai nyugger hippik buliztak egy jót és kicsit túltolták, mindezt teljesen szándékosan. A német nyugger hippik is ezt fogják csinálni, oszt jónapot. Ebven a korban a fluktuáció amúgy is nagy, néhány tag a nagy vidámkodásban beadja a kulcsot,nincs itt semmi látnivaló, pasli damoj, hess picsába! Kényszer, erőszak, gyerek nincs érintve az ügyben, nem hívják ezt semminek se.
CsikiCsuki
2024. június 11. 15:28
Mekkora humbuk propaganda. Mintha a pálinkától nem jutnának az idősek a korházba vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!