Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Itt a legújabb német terv Magyarország ellen – a negyedik programpont mindent elárul

2024. június 03. 08:43

A Süddeutsche Zeitung brüsszeli tudósítója szerint Orbán Viktor leváltása kell ahhoz, hogy az Európai Unió vezetése közelebb kerüljön a 450 millió állampolgárához.

2024. június 03. 08:43
null

Nyitókép: AFP/Odd Andersen

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a brüsszeli buborék legádázabb ellenfele – áll a Süddeutsche Zeitung nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikkben. Josef Kelnberger szerint az Európai Uniónak meg kell változnia ahhoz, hogy hosszú távon legyőzze a jobboldali hullámot.

A lap brüsszeli tudósítója egy ötpontos programot javasol az EU-nak, amely közelebb hozná a brüsszeli vezetést a 450 millió állampolgárhoz. A negyedik programpont címe: Orbán megfosztása a hatalomtól.

A szerző úgy véli, a magyar miniszterelnök csak akkor él jogaival, amikor az egyhangúság elvét kihasználva vétózhatja Ukrajna támogatását, ez a blokádpolitika pedig abszurd méreteket öltött, ő amiatt aggódik, hogy ez már az Unió működését veszélyezteti.

Tegyük hozzá, Kelnberger volt az, aki nem is Magyarországot, hanem egyenesen Orbán Viktort zárta volna ki az EU-ból.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2024. június 06. 12:39
Az persze eszükbe sem jut, hogy talán az emberek érdekében kellene politizálni… rögtön közelebb kerülnének .
alexandrosz-2
2024. június 03. 17:54
A vétótlan köpcös geci csicskával azt tesznek a gazdái, amit csak akarnak. Ha kell kibasszák a teremből, ha kell az adott szavának leszarására is rákényszerítik.
egonsamu
2024. június 03. 17:08
Süddeutsche Zeitung? Alpenpravda..... a legvéresebb komenista-marxista-bolsevik hazugságfecskendö ami létezik a halódó Germanisztánban.
díszponty
2024. június 03. 13:22
Nevezett újságnak és váteszének minimum írni kéne egy szívhez szóló levelet: mégis mely terrorista szervezet segítségével képzelik mindezt lebonyolítani, mely csúcsdemokratikus elv nevében? Szuverenitásvédelmi Hivatal, Szijjártó Péter hol vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!