Ijesztő – kitört a tuberkulózis egy moldvai magánóvodában

2024. június 25. 11:29

A TBC az egyik legnagyobb közegészségügyi probléma Romániában.

2024. június 25. 11:29

Nyitókép illusztráció. Fotó: Armin Weigel / DPA / AFP

A Főtér.ro arról számolt be, hogy ijesztő hírek érkeztek Jászvásárból: tuberkulózis tört ki egy magánóvodában. A tüdőgyógyászati kórház és a közegészségügyi osztály képviselői járványügyi vizsgálatot folytatnak.

Mint írták, a fertőzés megelőzése érdekében mindenkinek, akinek légúti tünetei vannak, mint például köhögés, orrfolyás, tüsszögés, védőmaszkot kell viselnie, különösen ha gyermekek jelenlétében tartózkodik. Valamint, amint a fenti tünetek jelentkeznek, azonnal ki kell vizsgáltatnia magát.

A Főtér.ro megjegyezte, hogy 

a tuberkulózis az egyik legnagyobb közegészségügyi probléma Romániában

 és Iaşi megyében, és sajnos az is marad, noha a tüdőgyógyászati kórház szerepe kulcsfontosságú, és az egyetlen olyan egység, ami rendelkezik TBC-ambulanciával, módszerekkel és képzésekkel, amelyekkel felveheti a harcot a betegség ellen.

A tuberkulózis olyan fertőző betegség, amely légúti úton terjed, a beteg személy köhögéséből származó váladékon keresztül, zárt vagy rosszul szellőző helyiségekben

 – ismertette a lap.

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. június 25. 14:52
A havi szokásos félelemkeltés megrendelésre. Se esetszámot nem írnak, se összehasonlító esetszámot tavalyról vagy bármi. EGY óvodában voltak esetek. Rettegjünk itt Magyarországon is, mert nálunk is bármikor KITÖRHET a járvány EGY óvodában. A maszkot meg dugják szépen fel a seggükbe, oda való még az N95 is. A világon semmilyen hatása nem volt covid esetén sem és amég rés van az arcod és a maszk között bármekkora is (kilégzéskor a túlnyomás miatt mindenképp van nem is kicsi) addig nem is fog semmit érni semmilyen légúti fertőzés ellen.
survivor
2024. június 25. 14:21
Akkor BOCSI , régebbi adatot néztem. Mentségemre, az ernyőképszűrés sem kötelező...
fogas paduc
2024. június 25. 13:57
És mi van az ukrán menekültekkel???
Kovács József
2024. június 25. 13:05
Ezért kell kitakarítani az aluljárókat a csöves hajléktalanoktól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!