Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Giorgia Meloni: A baloldal látta, hogy jön fel a jobboldal, de nem tudta megállítani

2024. június 10. 06:06

Tovább erősödött az olasz miniszterelnök pártja.

2024. június 10. 06:06
Giorgia Meloni olasz kormányfő

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

A baloldal látta, hogy jön fel a jobboldal, de nem tudta megállítani – jelentette ki hétfő hajnalban Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártjának, az Olasz Testvéreknek a római sajtóközpontjában az európai parlamenti választások hazai eredményét kommentálva. Emlékeztetett arra, hogy pártjával ugyanitt ünnepelte az olasz parlamenti választásokon aratott győzelmet 2022 szeptemberében.

 „Az egy szép éjszaka volt, de a mostani számomra még szebb” 

– jelentette ki. Úgy vélte, kevesebb mint két évvel ezelőtt az olaszok reménykedtek a jobbközép kormány képességeiben, „mostanra viszont már tudják, mire vagyunk képesek”.   

Hangsúlyozta, hogy az általa vezetett kormány hivatalba lépésekor rendkívül nehéz helyzetben találta az országot, annál csak a nemzetközi helyzet volt komplikáltabb.

 „Stratégiánk mindig is az volt, hogy igazat mondunk, és azt tesszük, amit tennünk kell az ország érdekében. Az olaszok ezt megértették”

 – hangoztatta. Kiemelte, hogy pártja, amely a 2019-es EP-választásokon alig hat százalék fölött teljesített, a 2022-es hazai parlamenti választásokon pedig 26 százalékkal, a még nem végleges adatok szerint 28 százalék fölött van a mostani EP-választásokon. 2022 óta pedig az Olasz Testvérek, a Hajrá Olaszország és a Liga hazai hármas koalíciója tovább erősödött – tette hozzá.   

„Büszke vagyok arra, hogy a G7-es csoport soros elnökeként és Európában is a legerősebb kormányt képviselhetem” 

– mondta Meloni a világ iparilag legfejlettebb hét országát tömörítő csoportra utalva. Üdvözölte, hogy az európai parlamenti választások megerősítették a jobb- és a balközép alkotta kétpólusú politikát. „Így az állampolgárok könnyebben el tudják dönteni, melyik oldalra álljanak” – fejtette ki.  Giorgia Meloni azúrkék díszlet előtt mondta el beszédét, amelynek közepén az Olasz Testvérek logója és a Grazie! (Köszönjük!) felirat volt látható. A színválasztás a néhai Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország politikai fénykorát idézte.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 10. 13:12
Úgy feljöttetek talján ribanc, hogy több illegális bevándorlót ontottatok európára, mint előtte bárki. Szart se érsz a hohol és zsidó haverjaiddal te ócska hazug ribanc.
auditorium
2024. június 10. 08:40
Elmélkedés az idei történésekről. Erkölcsi botrányt robbantott ki az ellenzék , ami miatt lemondott a 2 nő: az igazságügyi miniszter és a közt.elnök . A férj erre gyorsan bedobta magát, nagy a tapasztalata, hiszen 1O évig közel volt a "tűzhöz". Apja is jogász volt. Most egy jó állást kap , elvált embernek ideális Brüsszelben élni és időnként hazarepülni. Tisza pártja egykori miniszterre emlékeztette idősebb szavazóit, fiatalos kinézete pedig megnyerte az "értelmiségi" bp-i fiatalokat. A CÉL: Sikerült meggyengiteni OV-Fideszét. A jobbos pártokat pedig lenácizzák az Eu-ban és félreteszik őket. A szélsőbalosok jöhetnek, az ANTIFA-nőt megy az EU-P-be, Strasbourgba jó biztos keresettel. A pc média SOHA nem mutatta az összevert koponyákat és NEM magyarázta el külföldön mi volt az a bp-i "náci felvonulás" 2023. februárjában ??? Az EU-P.be készül Carola Rakéte is, a migránsokat szállitó és Salvinit feljelentő zöld-bal ném. nő. Jó társaság fog ott ülni busásan megfizetve...
auditorium
2024. június 10. 08:17
CDU-CSU nyereségével továbbra is a Néppártot erősiti és Ursula maradni akar, sőt meghatározná, hogy az SPD-vel (szoc.) és a liberálisokkal alkotna koaliciót és igy már megvan a többsége. Kizárná az un. "szélsőjobbosokat", AfD, Marine, Salvini Legája, az osztrák FPÖ ,Fidesz és a többi kisebb pártot. Hiába kaptak sok szavazatot. Nem tudni még, h. Meloni csatlakozik-e Ursuhoz, a fentieket figyelembevéve, mert a Legával mindig szorosan együtt működött és Bp-re is jött OV véleményét meghallgatni és sok esetben követni...
Beszélgető
2024. június 10. 08:14
Györgyike eddig igazodott, de mit fog tenni ,ha akkora erő lesz, hogy hozzá kezdenek igazodni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!