Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Evakuálják az ukrán közigazgatást Herszonból, jelenleg iratokat égetnek

2024. június 06. 15:39

Helyi források szerint Ukrajna feladja a háború kitörése óta vitatott hovatartozású térséget.

2024. június 06. 15:39

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Az ukrán közigazgatás elhagyja Herszont – írja a Magyar Nemzet a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség beszámolójára hivatkozva.

A hírügynökség helyi forrásokból arról értesült, hogy a főbb hivatalnokok már elmenekültek, most a még el nem szállított iratok megsemmisítése zajlik. A beszámolók szerint éjszaka folyamán több kormányhivatal helyszínén is tűz ütött ki. Valószínűleg ezek a dokumentumok megsemmisítésére utalhatnak.

Helyi források szerint Ukrajna feladja a háború kitörése óta vitatott hovatartozású térséget.

A Herszoni régió a Dnyeper alsó folyásánál fekszik, az Azovi- és a Fekete-tengernél. A régió a 2022-ben tartott népszavazás után lett Moszkva szerint Oroszország része de Kijev nem ismeri el ezt, majd később új közigazgatási vezetőket nevezett ki.

A régió háromnegyede jelenleg az orosz erők ellenőrzése alatt áll, míg a Dnyeper jobb partján fekvő rész, beleértve Herszon városát is, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) kezében van.
 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2024. június 06. 20:42
Most ez - utána a többi - szép sorban.
Csigorin
2024. június 06. 19:38
ez egyebkent nagyon erdekes ha igaz. a Dnyeperen nem konnyu atkelni, ha az ukranok feladnak onkent egy hidfoallast, onnan sima ugy a maradek
csapláros
2024. június 06. 19:14 Szerkesztve
Kovács Ubulcsapláros 2024. június 06. 17:59 • ..."Kurvaanyád a gecimmel gargalizál, miközben az ostoba kölyke hazudozik és terel. Egyedül abban van igazad, hogy "SENKIT nem érdekel", hogy musZka futtatóid milyen indokot hazudoznak össze az imperialista területrablási kísérletükhöz, köcsögkutya. Kac-kac :))"... Jó is lenne bazdmeg ha te is ott rohadnál a lekurvázott anyámmal, az ő koporsóján kívül, 3 m-rel a FÖLD ALATT és a férgek rágnák a tested. Nem cáfoltad ugyanis, hogy, ha egy területért harcolnak, az vitatott, függetlenül, hogy hogyan is erősítesz rá az ügynök és a magyarság gyűlölő mivoltodra egy amőbaagyú szarfaszú disszidensként, akit odakint is csak az nem basz seggbe, aki nem akar... Kac-kac. Ugorj neki még egyszer, hogy mi a faszért is kéne itt a muszkáknak BÁRKIT is futtatni, és hogy mi a fasz közünk is van ahhoz, hogy ők kitől és milyen területet "rabolnak", az azon élő ŐSHONOS orosz lakossággal???
auditorium
2024. június 06. 19:07
"Iratokat égetnek", valószinűleg kompromittáló iratokat, ahogy 1956-ban Bp-en is égett az Országos Levéltár. Csak úgy féletlenül, felgyulladt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!