Elkerülheti a börtönt a román futballvezér fia, aki ittasan, bedrogozva okozott halálos balesetet Bukarestben

2024. június 20. 22:04

A bukaresti aranyfiú, Mario Iorgulescu nem tölti le a 13 év és 8 hónapos szabadságvesztést.

2024. június 20. 22:04

Nyitókép: ALEX NICODIM / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A bukaresti legfelsőbb bíróság csütörtökön elfogadta Mario Iorgulescu semmisségi folyamodványát, és megsemmisítette az emberöléssel vádolt fiatalembert börtönbüntetésre ítélő 2023. októberi ítélőtáblai határozatot. A pert másodfokon tárgyalják újra – adta hírül a Krónika

A bírósági döntésnek megfelelően a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) elnökének, Gino Iorgulescunak a fia nem tölti le azt a 13 év és 8 hónapos szabadságvesztést, amelyre azért ítélte a bukaresti ítélőtábla, mert 2019-ben alkohol és kábítószer (kokain) hatása alatt vezetve halálos közúti balesetet okozott.

Mario Iorgulescura tavaly februárban alapfokon 15 év és 8 hónap szabadságvesztést szabott ki a bukaresti törvényszék, ezt az ítélőtábla októberben 13 év és 8 hónapra csökkentette.

A halált okozó balesete után Mario Iorgulescut egy magánrepülőgéppel egy olaszországi magánklinikára szállították a szülei. A büntetőeljárás során az ügyészek és a bírák egyszer sem hallgatták ki. Mario Iorgulescu 2019. szeptember 8-án ivott és kokaint fogyasztott egy mulatságon, majd autóba ült, és elindult Bukarestbe. Az ügyészek szerint ekkor a véralkoholszintje 1,96 ezrelékes volt. A fővárosba érve egy kereszteződésben nagy sebességgel áthajtott a piroson, majd a szemközti forgalmi sávra sodródott, és 143 km/h-s sebességgel frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelynek a vezetője, egy férfi, a helyszínen életét vesztette. 

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. július 31. 08:04
Bezzeg románia... No VONYITSATOK libcsi majmok!!!!
Patika
2024. június 21. 19:33
A fiát Császér Elődnek hívják?
Reszelő Aladár
2024. június 21. 12:28
Egy súlyos testi sértéssel vádolt antifa picsát képviselőnek választanak. 1.5 milliárd kp feltűnése utána valakit polgármesternek, de a gurulós bőröndben cipelt pár millió EUR is sima liba. Esetleg egy drogos vezetés után emberölés is. Mi tényleg nem értjük a jogállamot.
Krupp Skya
2024. június 21. 08:47
Magyar Györgyöt választotta volna már uniós képviselő lenne Adolf Hitler bizalmasaként. Lásd még olasz kurva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!