Elemző: Hiába erősödött meg a jobboldal az EP választáson, Brüsszel baloldali, globalista politikát erőltetne a kontinensre

2024. június 19. 12:46

Az Alapjogokért Központ madridi irodájának igazgatója szerint az európai szocialisták, liberálisok, zöldek és néppártiak „ugyanúgy háború-, migráció- és genderpártiak”.

2024. június 19. 12:46
null

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

„A patrióta erők megerősödtek az EP választáson, de Brüsszel a választók akaratát semmibe véve baloldali, globalista politikát erőltetne a kontinensre” – jelentette ki Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ madridi irodájának igazgatója a Központ európai választások eredményeit értékelő eseményén a spanyol fővárosban. A beszélgetés során Farkas kiemelte, hogy az európai szocialisták, liberálisok, zöldek és néppártiak politikája között nincs érdemi különbség: „ugyanúgy háború-, migráció- és genderpártiak”.

A rendezvényen Irene González, a spanyol Voz Populi lap újságírója is hangsúlyozta, hogy erősödtek a patrióta pártok Európában,

de a globalistáknak továbbra is többségük van, ami árt a kontinensnek. Véleménye szerint a magyar jobboldal jó példa arra a sikerre, amit a mostani európai parlamenti választásokon is elért, hogy az emberek és Európa valódi problémáiról beszéltek a kampányban, mint a háború, az illegális migráció vagy éppen a gender.

Az EU-nak nemhogy megbüntetnie kellene Magyarországot, amiért védi határait és feltartóztatja az illegális migrációt, hanem hozzá kellene járulnia a költségeihez”

– tette hozzá.

Antonio O’Mullony, a konzervatív Gaceta főszerkesztője a globalista oldalról elmondta: „Olyan ellenséggel nézünk szembe, amely Európában ellenőrzése alatt tartja a sajtó nagy részét, az európai intézményeket, sőt a lelkeket is uralni akarja. Valamelyest vesztettek az erejükből, de továbbra is úgy tűnik, hogy ők uralják az Uniót.”

A főszerkesztő szerint azok az országok jelentenek reményt Európának, mint Magyarország, ahol ismét nagy arányban győzött a jobboldal. O’Mullony nem számít arra, hogy az EU számon kéri a spanyol szocialista kormányon a jogállamiság ellen indított támadásait: „Von der Leyennek a jogállamiság Európában ugyanazt jelenti, mint Sáncheznek Spanyolországban – a saját érdekükben használják fel” – tette egyértelművé a jogállamisági kettős mércét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. június 19. 23:46 Szerkesztve
Amíg a korrupt dzsentri buta barmok az eu-ban megszállottan putyinnal és azzal vannak elfoglalva, hogy minél több dzsendert fedezzenek fel addig a kínaiak azzal vannak megszállottan elfoglalva minél több hidat, utat szupermodern várost épitsenek fel otthon és minél több európai vállalatot, bankot stb. vegyenek meg vagy szorítsanak ki. De ezeknek nincs fontosabb mint az, hogy a férfiak is szülhetnek. Az egész önmagától szünik meg. Nem kell itt Putyin vagy AfD, lezüllik. Mint az egykori dzsnetri réteg. Azt hitték, hogy valakik. Ment a nagyképű üres büszke duma, de a feltörekvő vállalkozók egy nemzedék alatt megették őket. Így van ez az a nyugat és Kína esetében is. Különbség, hogy ez nem egy nemzedék hanem kevesebb mint 10 év alatt fog megtörténni. Az EU brüsszeli székháza majd egy kínai szupermarket vagy kupleráj lesz.
cccbasatu
2024. június 19. 16:54
Nem értem hogy mit magyaráztok itt Orbán elképzeléseiről? Az EU parlamentje akár jobb ,vagy oldali és más egyöntetűen a régi politikája mellett áll ki.Hiába volt a háborús hisztije Orbánnak de az is elbukott mint minden ami Orbántól és a fidesznyiktől ered.De ezt még a választások előtt elmondtam.Ti csak ezen a csonton rágódtok pedig mondjuk szedjétek be a bünti pénzt a ti emberkéiktől mert ti miattatok van a bünti tehát fizessétek ti a hülyeségetek árát!
Lajoss
2024. június 19. 16:11
Bástya et.nagyot álmodott… Azután felébredt…😂😂😂😂
btete757
2024. június 19. 14:27
Egy klasszikus mondás igaz erre "Sokan vagyunk(voltunk) de nem elegen!". Ha nem lenne többsége a néppárt-szoci-liberális-zöld "szövetség"nek akkr nem tudnák megválasztani Ursulát. De azért szerintem Meloniék kapnak valamilyen poziciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!