Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Belarusz fenyeget: felkészültek a különleges atomfegyverek alkalmazására

2024. június 13. 07:44

A hadsereg vezérkari főnöke szerint a fehérorosz fegyveres erők felkészültek a különleges atomfegyver alkalmazására.

2024. június 13. 07:44
Rehearsal For Victory Day Parade In Red Square

Nyitókép: Contributor/Getty Images

„Az Oroszországgal közösen a nem hadászati atomfegyverekkel végrehajtott hadgyakorlatok megmutatták, hogy a fehérorosz fegyveres erők felkészültek különleges atomfegyver alkalmazására” – közölte Pavel Muravejka vezérőrnagy, vezérkari főnök szerdán.

A tábornok hangsúlyozta, hogy az ilyen kiképzések, illetve a nem hadászati atomfegyverekkel kapcsolatos fontos kérdések kidolgozása a felkészültség és a potenciál növelésének egyik módja. Mint mondta, elemzik az eredményeket, de máris biztonsággal kijelentheti, hogy 

a fehérorosz fegyveres erők alegységei és szakaszai felkészültek a különleges atomfegyver alkalmazására”.

A tábornok kijelentéseit a fehérorosz védelmi minisztérium sajtószolgálata idézte. A vezérőrnagy elmondta, hogy a hadgyakorlatban az Iszkander rakétarendszerek és a légierő vettek részt. 

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy megkezdődött a nem stratégiai atomfegyverekkel végzett hadgyakorlat második szakasza, amelynek során közösen felkészítik az orosz és fehérorosz fegyveres erőket a nem stratégiai atomfegyverek harci bevetésére.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. június 13. 09:34
" Itt az amerikai bejelentés, atomháborúra készülnek Origo " minden szinten szinte minden
Patika
2024. június 13. 09:12
Figyelem firkász barmok! Mindig akcióra van ám reakció.....
obakapimaki
2024. június 13. 09:08 Szerkesztve
A komplett fizetett ork-rain felszopó szargerincű troll geci horda kommunista szombatot tart, mint látható, így csütörtök alkalmából! 😂🤡 Valószínűleg a vén befosott pedó debill bidé, valami prémiumot tüzött ki ezeknek a patkányoknak, akiknek az a néhány cent, maga a kánaán az ork-rain putriban, a disznók közt.. Húzzatok bele, mert ingyen szoptok ma is, bár ez nektek nem kellemetlen . 😂🤡💩 A helyzet az, hogy joggal van beszarva a vén fosos és az őt mozgató terrorista elmebeteg horda. Látható, hogy a befektetett energia, pénz (ugye elég csak a gerinctelen, patkányok trollhordára gondolni, akik naponta néhány centért szopják föl az összes náci, terrorista ork-rain szart, a drogos tömeggyilkos szardarabbal az élen) ellenére az emberek látják, hogy például, most sem Belorusz fenyeget, hanem reagál, a nato nevű terorrszervezet nyomulására, provokációira. Végeztek van, mint a botnak. Azt kellene elérni, hogy a nagy reccs után el legyenek számoltatva a globalisták és talpnyalóik....
Pelso j.
2024. június 13. 08:58
Mocskos háborús uszítás és riogatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!