Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Nukleáris fegyverekkel gyakorlatozik Oroszország és Belarusz

2024. június 11. 17:44

A svájci béketárgyalások előtt kerül sor a gyakorlatra.

2024. június 11. 17:44

Nyitókép: Oroszország védelmi minisztériuma

 

Oroszország és szövetségese, Fehéroroszország új szakaszba lépett a közös nukleáris gyakorlatok során:

a két hadsereg vadászgépeket és tankokat vonultatott fel egy gyakorlat során, amelynek célja az volt, hogy megmutassák a világnak katonai partnerségük felkészültségét.

Minszk számára a gyakorlatok módot jelentettek arra, hogy „növeljék készültségüket az úgynevezett megtorló fegyverek használatára”mondta Viktor Hrenin fehérorosz védelmi miniszter.

Bár nem vesz részt közvetlenül Ukrajna inváziójában, és nincsenek saját nukleáris fegyverei, Fehéroroszország tavaly óta helyet biztosít néhány orosz taktikai nukleáris arzenálnak.

A gyakorlatok kapcsán az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Moszkva „következetesen javítja védelmi képességeit” szuverenitásának védelme érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

Moszkva 2022 februári, teljes körű ukrajnai inváziója óta Vlagyimir Putyin elnök gyakran fenyegette a Nyugatot nukleáris fegyverek használatával, ha Oroszország területét támadás éri. 

Elemzők szerint Moszkva nukleáris fenyegetőzése arra szolgál, hogy elriassza a nyugati hatalmakat attól, hogy lehetővé tegyék Ukrajna számára orosz területek elleni csapások végrehajtását fegyvereikkel.

A taktikai nukleáris fegyverek kevésbé erősek, mint a hagyományos nukleáris fegyverek, és a harctéren is bevethetők, még a baráti erők közelében is.

Sokan úgy vélik, hogy a moszkvai vezetés szerint ezen fegyverek potenciális használata sokkoló hatású lenne, de nem vezetne egyenesen nukleáris háborúhoz. Egyetlen ország sem használta még taktikai nukleáris fegyvereit tesztelésen kívül.

A gyakorlatok néhány nappal az ukrajnai békecsúcs előtt kezdődtek, amelyet Svájcban rendeznek szombaton.

Bár körülbelül 90 ország vesz részt rajta, Oroszországot nem hívták meg, és Peking közölte, hogy Kína sem csatlakozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Paranoia uralkodik az ukrán elnöki hivatalban

Érezhetően megromlott az amerikai és az ukrán elnök kapcsolata. Bár Zelenszkij stábja igyekszik mindent megtenni, hogy sikerkommunikációt folytasson, a kijevi vezető már nem tudja türtőztetni magát, és éppen ellene dolgozik.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­e­l­d­­ ­a­­ ­­­s­z­­­e­x­i­­ ­p­u­­n­­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Zolotarjov
2024. június 11. 21:47
Na ugye..
erdeymarton89
2024. június 11. 21:04
baloldali hülyék micronnagyúr vereségéből se tanulnak ... obá találja ki ezeket :D
pandalala
2024. június 11. 20:20
" A Federation of American Scientists összesítése szerint 2022 elején a világ kilenc országa mintegy 12 700 nukleáris robbanófejjel rendelkezett. Az összes ilyen fegyver 90%-a két ország, Oroszország (5977) és az Egyesült Államok (5428) birtokában volt. Kína 350, Franciaország 290, Nagy-Britannia 225 atomfegyverrel rendelkezett. Pakisztán és India 165 illetve 160, Izrael 90 és Észak-Korea 20 robbanófejet birtokolt az amerikai tudósok szervezetének becslései, összesítései alapján. [17] " hu.wikipedia.org/wiki/Nukleáris_fegyverkezés#Nukleáris_fegyverek_a_világon_2022-ben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!