Az EU-nak nagy az étvágya, de rossz az emésztése – gyógyítsuk meg a beteget!

2024. június 02. 12:00

Meg kell szabadulnunk a »régi« tagállamok uralmától, különben jön Putyler!

2024. június 02. 12:00
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

Nyitókép illusztráció. Fotó: Valeria Mongelli / AFP

„Ehhez valami cselre lenne szükségünk, például el kell velük hitetni, hogy ha nem vesszük fel azonnal ezeket az országokat azonnal az EU-ba, akkor Putyin úgy rájuk teszi a mocskos ruszki mancsát, hogy kő kövön nem marad. Velük meg el kell hitetni, hogy a »nyugathoz«, az unióhoz való csatlakozással az összes társadalmi és gazdasági problémájuk egy szempillantást alatt megoldódik, hiszen a »nyugat« altruista, csak segíteni akar. Meg fejleszteni, gazdagítani, modernizálni és a többi.

Természetesen egyik sem igaz, Oroszország Ukrajnával fog szórakozni még évtizedekig, egy darabig a háborúval, aztán meg az emésztéssel lesz lekötve az összes energiája. A »nyugat« meg pont annyira szeretné, hogy grúz, bosnyák és moldáv képviselők okoskodjanak Brüsszelben olyan dolgokról, amikről hagyományosan Berlinben és Párizsban döntenek, ahogy a lengyel, szlovák és magyar politikusokat is kitörő örömmel fogadták. Vagyis semennyire.

De áldott időszakban élünk, ha nem pusztítják el a Földet egy atomháborúval, akkor pont annyira hülye most mindenki, hogy a hasznunkra tudjuk az fordítani. A Balkánnal, Grúziával, Moldovával kiegészülve már simán le tudnánk nyomni a »régi« tagállamokat és az EU tényleg európai közösséggé válhatna, Berlin és Párizs gyarmatrendszere helyett.

Ne finnyázzunk azon, hogy ki mennyire felel meg a tagságnak, meg mennyi sérelmet halmoztunk fel velük szemben! Meg kell szabadulnunk a »régi« tagállamok uralmától, hogy létrehozhassuk azt a klubot, aminek közösen hozzuk a szabályait és közösen tartjuk be! Különben jön Putyler! (kacsint.)”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

Mi lesz a következő, idetelepítitek a Gázai-övezetet?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claudius1
2024. június 03. 15:21
nesztek büdösbarom pedofideszjobbágyok, ezt tette az élő istenetek: a dél-alföldi régió legmagasabb szintű gyermeksebészeti ellátását biztosító Szegedi Tudományegyetem (SZTE) gyermeksebészeti műtőjét annak alkalmatlansága miatt leállították,
altercat1
2024. június 03. 09:58
Egyelőre a nyugati cégek jönnek ide, főleg németek. Nomeg a nyugatról menekülők. Az új selyemúttal kiegészülve nem rossz az irány. Jó a kapcsolat a türkökkel is, valamint egyelőre jön a ruszki gáz és olaj. Ha minden kötél szakad, a "hatokon" kívül is lehet összefogás, akik ezek után nem tudom mit tudnak nyújtani a buzikon kívül. Viktor és Péter ügyesen lavíroznak! Node meglátjuk mit hoz június 9.
kerek-a-perec
2024. június 03. 03:55
O1G, volt KOMMUNISTA TITKÁR ki nem más mint egy erkölcstelen szélhámos - egy nagyravágyó, feltűnési viszketegségben szenvedő, jellemtelen prosztó, kinek számára nincs kínzóbb dolog mint a jelentéktelenség. O1G, volt KOMMUNISTA TITKÁR akár naponta vedlik mint egy csúszómászó hüllő - bolsevikból szocialista - szocialistából liberális, (Soros bácsi pénzén, ugye!), jobboldalról baloldalra, egyszer jobbközépnek, máskor balközépnek, liberál-konzervatívra, máskor pedig éppen konzervatív fasisztára! A mindenáron való érvényesülés érdekében, magára a figyelmet felhívó, magát mindenütt erőszakosan előtérbe toló, törtető személy; egy alattomos stréber. Most megint megpróbálja újraírni a személyiségét a hatalma megtartása érdekében mint egy általános célú, sokoldalú kemény fickó az EU-ban. A szélhámosokra két dolog jellemző. Az egyik, hogy előbb-utóbb mindenkit átvernek, elárulnak. A másik, hogy végül lebuknak. Kész röhej ez a szélhámos csúti!
kerek-a-perec
2024. június 03. 03:49
Ambrózy Áron figyelmébe! Sötét felhők gyülekeznek hazánk fölött ! Ha a szélhámos O1G, volt KOMMUNISTA TITKÁR, meg a többi normalitást felforgatni próbáló fasiszta/náci/komcsi/ávós fertőzött elméjü fidesz cselédek Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus, erős közösségekre épített, civilizált EU 450 millió tagú család ŐSZINTE, BECSÜLETES és LELKES családtagja legyen, keblére ölelve az EU alapelveit és ŐSZINTE, BECSÜLETES, LELKES együttműködésével részt venni az ottani közös munkában, a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „BAL SORS AKIT RÉGEN TÉP” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!