Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Árulás és újratervezés

2024. június 29. 06:32

A jobboldali pártok feladata, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának.

2024. június 29. 06:32
European Council Meeting June 27-28
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Magyar Nemzet

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

 

„Európa válságban van. Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is. A kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen és folyamatosan csökkent. Az európai rend a szemünk láttára elpárolog – állandósult terrorveszély, foszladozó közbiztonság. 

Visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is – bezárkózás és blokkosodás, a szomszédban háború.

 Mindez nehéz helyzetbe hozta az európai nemzeteket, ráadásképp az emberek mindennapi életkörülményei is megnehezültek. Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a buborékban élő brüsszeli bürokrácia az elmúlt években számos hibás politikai döntést hozott. Európa egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amin a kontinens semmit sem nyerhet, de könnyen mindent elveszíthet. Mégis napi tapasztalat, hogy a háború ügyében számukra semmi sem túl drága. 

A brüsszeli bürokraták akarják ezt a háborút, sajátjuknak tekintik, és le akarják győzni Oroszországot. Az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal lábon lőtték az európai cégeket,

 felhajtották az inflációt és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit. 

Adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, adok-kapokba keveredtek Európa legfontosabb kereskedelmi partnereivel. A zöldátállást félrenavigálták. Európa ma több kőszenet használ, és magasabbak az energiaárak, mint öt évvel ezelőtt. A kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, és közben nyakló nélkül tódulnak be dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek.

Az Európai Unió bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt – csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést. Pedig továbbra is igaz, hogy az unió­nak nagyobb szüksége van az új tagállamokra és azok gazdasági lendületére, mint bármikor korábban. A félrekezelt migrációs politika miatt pedig ma is özönlenek Schengen területére az illegális migránsok. 

Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát, ezeket az országokat büntetik és a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni.

Közismert, hogy 2040-ig Afrikában 750 millió fővel nő a népesség. Magyarország mindenkit arra figyelmeztet, hogy ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást. Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2024. július 01. 08:15
Szóljatok a köpcösnek!! Ideje lenne visszavonulnia, de előbb elszámolnia a lopott vagyonnal.
kelemikes-2
2024. június 30. 21:36
„A Liberális Internacionálé, majd az Európai Néppárt egykori alelnöke, Orbán Viktor ma „nagy” bejelentést tett” – kezdi közleményét Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt vezetője. Orbán Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel vasárnap patrióta kiáltványt fogadott el, és bejelentették, hogy új pártszövetséget hoznak létre Patrióták Európáért névvel. Miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, ma a miniszterelnök elmondta, hogy rajta kívül minden európai politikus Európa ellen dolgozik, ezért egy új pártszövetséget hoz létre. Van itt minden: szélsőjobb, magyar ellenes politikus, liberális szédelgő és virtigli szocialista. . Hogy mi köti össze a “patriótákat”? Állítólag az illegális migráció megfékezése. Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásától, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról? H24
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 30. 15:34
"kastellorizo 2024. június 30. 07:14 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. június 30. 06:07 Az egykori gyurcsány-szavazók egyharmada mostanra halott - idős emberek voltak. & Szuperszig ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. június 30. 11:48 A hugyos szavazói kihaltak, vagy elmosta őket a Tisza. Ez van." Tudtok számolni? Országgyűlési választások (pártlisták): 2002. MSZP 2 millió 400 ezer; Fidesz 2 millió 300 ezer || 2006. MSZP 2 millió 300 ezer; Fidesz 2 millió 300 ezer || 2010. MSZP 990 ezer; Fidesz 2 millió 700 ezer; Jobbik 856 ezer || 2014. MSZP(-DK-stb.) 1 millió 300 ezer; Fidesz 2 millió 300 ezer; Jobbik 1 millió || 2018. MSZP(-Párbeszéd) 700 ezer; DK: 300 ezer; Fidesz:2 millió 800 ezer; Jobbik 1 millió || 2022. MSZP(-DK-Jobbik stb.) 2 millió; Fidesz 3 millió 100 ezer; A Mi Hazánk 300 ezer. EP-választás 2024: MSZP(-DK-Párbeszéd) 400 ezer; Fidesz 2 millió; Tisza párt 1 millió 400 ezer; A Mi Hazánk 300 ezer.
deakbali
2024. június 30. 14:07
Az elmebeteg magyar miniszterelnök szerint az orosz nyersanyagok mellőzése miatt növekedett az EUban a kőszén felhasználása..... Átvették a vezetést a megújuló energiahordozók az unió áramtermelési mixében Az Európai Unió energiaellátása 2023-ban jelentős változásokon ment keresztül. Az előzetes adatok szerint a földgázfelhasználás 12,8 millió terajoule-ra (TJ) csökkent, ami 7,4%-os visszaesést jelent az előző évhez képest. Ez a mennyiség 1995 óta a legalacsonyabb értéket jelzi - derült ki az Eurostat összesítéséből. A szén esetében még markánsabb csökkenést regisztráltak. A barnaszén felhasználás 24,2%-kal esett vissza, így mindössze 222 840 millió tonnát tett ki. A feketeszén felhasználásnál is markáns, 20,4%-os csökkenést figyelhetünk meg, ami 130 437 millió tonnára redukálódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!