Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„A pokolban fogsz elégni” – a jogállamiság jegyében kiakadt Tusk embere, mert az újságíró kérdezett (VIDEÓ)

2024. június 11. 13:47

Azzal fenyegetőzött, hogy többé nem kap akkreditációt.

2024. június 11. 13:47
null

Nyitókép: Sergei GAPON / AFP

Múlt hét végén sajtótájékoztatót tartott Donald Tusk lengyel miniszterelnök a lengyel-belarusz határon márciusban történt incidenssel kapcsolatban, azonban a sajtótájékoztatón történt egy kis malőr – számol be a Brussels Signal.

Mikor ugyanis Trump mondandója végeztével kifelé indult a teremből, Adrian Borecki, a TV Republika újságírója

azt a kérdést tette fel neki, hogy igaz-e, hogy a kormány megpróbálta eltussolni egy illegális migráns által leszúrt határőrkatona halálát.

Az Onet lengyel hírportálon nemrég egy podcastben jelentette be Andrzej Stankiewicz újságíró, hogy tudomásukra jutott: valójában június 5-én meghalt már az a katona, akiről június 6-án Władysław Kosiniak-Kamysz védelmi miniszter azt mondta, hogy kórházban van és állapota súlyos.

Felmerült tehát a gyanú, hogy megpróbálták a hír nyilvánosságra kerülését kitolni az EP-választás utánra, nehogy az használhasson az illegális migrációval szemben igen elutasító Jog és Igazságosság (PiS) EP-kampányának. A hírt végül Stankiewicz közbenjárására a kormány nyilvánosságra hozta.

Agnieszka Rucińska, Tusk sajtószóvivője az újságíró kérdésére azzal válaszolt:

„Ezért a pokolban fogsz elégni.

Nem kapsz akkreditációt, ha továbbra is így teszel fel kérdéseket.”

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. június 12. 18:37
"Tusk egy gyűlöletbe roggyant áruló." Igen!! Tuskó! Darth tuskó Vader!
obi-wankenobi
2024. június 12. 18:36
Azt felejtették el a cikkhez oda írni, hogy az illegális migráns az valójában agysebész és ahogy a határőr segítette az agysebészt, a hanyat homlok menekülésben, a határőr elesett és a migráns cuccai között lévő szikébe véletlenül bele dőlt és sajnos pont szíven találta a határőrt. Gondolom, a migráns már azóta egy kórházban műti a betegeket azzal a szikével, amit a határőr szívéből kihúzott.
zakar zoltán béla
2024. június 11. 20:45
Tusk egy gyűlöletbe roggyant áruló.
Falióra tábornok
2024. június 11. 19:25
"Azzal fenyegetőzött, hogy többé nem kap akkreditációt." elképesztő, bazmeg. ez magyarisztánban teljességgel elképzelhetetlen. :DDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!