Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Zelenszkij a spanyolokkal is összeborult – milliárdos fegyvercsomagról egyezett meg

2024. május 27. 15:49

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, Oroszország békére kényszerítése érdekében dolgozik.

2024. május 27. 15:49

Fotó: MTI/EPA-EFE/Chema Moya

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, amely során kétoldalú biztonsági megállapodást írtak alá. Ennek értelmében Spanyolország idén egymilliárd euró, 2027-re pedig 5 milliárd euró értékben fog fegyvereket szállítani Ukrajnának.

A hírt Zelenszkij elnök jelentette be a spanyol miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után a fővárosi kormányfői hivatal, a Moncloa-palotában.

Humanitárius segítségnyújtás, gazdasági együttműködés és újjáépítés, az ukrán reformok támogatása az EU- és NATO-tagság és a békekötés felé vezető úton, az Oroszország elleni szankciók megerősítése. Mindezekre az együttműködési területekre vonatkozik megállapodásunk”

– fogalmazott közösségi oldalán Zelenszkij.

A két politikus a légvédelem további megerősítéséről és arról is beszélt, hogyan segíthet Spanyolország az ukrán államnak. Zelenszkij tájékoztatta a spanyol miniszterelnököt a fronthelyzetről és Oroszország háborús területszerzési kísérleteiről.

Katonáink ezekben a hetekben újabb orosz offenzíva ellen lépnek fel, ezért most különösen fontos számunkra, hogy a nagyobb biztonság és Oroszország békére kényszerítése érdekében minden eszközzel fokozzuk a partnerekkel való közös munkát”

– jelentette ki az ukrán elnök.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. május 27. 23:14
Cserébe majd megy a spanyol sertéseknek a gmo gabona. Ha már a spanzoloknak járó agrartámogatási alapot kiosztották ukrajnának.
google-2
2024. május 27. 19:52
Oroszországot egy csomó halottal akarjátok térdre kényszeríteni. És ha úgysem megy? Aki viszont meghalt, az már úgy marad. Kőszívűek.
letsgobrandon-2
2024. május 27. 19:31
Oroszország békére kényszerítése????????????? ---------- LOL...ki?. Hogy ?..Miért?..
EX_Terminator
2024. május 27. 19:18
Na nézzük csak... boriska parancsba adta neki hogy nem köthet békét az oroszokkal mi több háborúnak kell lenni, és akkor az oroszok az agresszorok és őket kell békére kényszeríteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!