Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Világvégegomb

2024. május 30. 07:40

Bár aligha van épeszű ember, aki ne tudná a választ a mindent felülíró rettenetes kérdésre – mi lesz, ha valamelyik őrült megnyomja azt a bizonyos atomgombot?

2024. május 30. 07:40
null
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép/Magyar Nemzet

„Bár aligha van épeszű ember, aki ne tudná a választ a mindent felülíró rettenetes kérdésre – mi lesz, ha valamelyik őrült megnyomja azt a bizonyos atomgombot? –, mégis ijesztő volt Stefka István PS TV-műsorában Szakály Sándor Széchenyi-díjas történész szájából hallani a megborzongtató választ: »A harmadik világháború azt jelentené, hogy nem lesz negyedik, mert nem lesz emberiség és nem lesz Föld. Ha az egyik helyen megnyomják a gombot, akkor a másik helyen is meg fogják nyomni.« (Szakály úgy látja, ma már nem lehet azt mondani, mint a második világháborúban a britek, hogy harcolunk az utolsó lengyelig, vagy mostanság az amerikaiak, akik úgy gondolják, hogy harcolnak az utolsó ukránig. Mert nemcsak ennek a játszadozásnak, de a világnak is véget vet egy atomháború.)

Hogy aligha téved a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, az onnan is tudható, hogy két emberöltővel korábban a Nobel-díjas fizikus, Albert Einstein is mondott már hasonlót: »Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztos, hogy botokkal és kövekkel.«

És ha már a szellemóriásnál tartunk, Einstein egy másik mondása is megszívlelendő: »A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.« Értsd: a másikban, az emberi hülyeségben igen. Sokan vagyunk így ezzel. Elképesztő zavar van a fejekben, nemritkán leépülés okozta szimpla űr…

Lehet-e nyugodt a nagyvilág, ha az egyik »gombtulajdonos« egy újabb napóleoni hadjáraton mereng, a másik meg eltéved a Fehér Ház folyosóin? Költői a kérdés.”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:07
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­k­e­­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 30. 16:21
A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben honvédeket küldenek Csádba, miután Afganisztánban, Irakban, Koszovóban hullottak az aljas zsidó gazdáik szolgálatában. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben 85+50+5 milliárd eurót szavaztak meg a hoholoknak a háborújukra, 13 szankcióscsomaggal, soktucat szankcióhosszabbítással, meg minden egyéb szarsàggal. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben eszement barom modján támogatják a zsidó apartheid terrorállam népirtásàt, hàborúját, melyben magyar állampolgársággal ellátott szadista zsidó gyilkosok gyilkolnak halomra gyermekeket, asszonyokat. A zsideszes patkányoknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
lazio154-2
2024. május 30. 14:41
A rémhír fogalmával, törvényi tényállásával jó lenne néhány újságírónak utánjárni!
nemecsekerno_007
2024. május 30. 12:16
Az ballib LMBTQ libbsik figyelmébe. Atomháborúra nincs ,,Safe Space,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!