Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Vérfagyasztó adat: egyedül a tavalyi évben 111 (!) csoportos nemi erőszakot követtek el Berlinben

2024. május 31. 12:21

Az áldozatok egy része hat éven aluli gyermek, míg az elkövetők 54 százaléka „nem német” állampolgár.

2024. május 31. 12:21

Nyitókép: MTI / AP / Marius Becker

Christian Hochgrebe, a berlini szenátus belügyi államtitkára szerint csak a tavalyi évben 111 csoportos nemi erőszakot regisztráltak a bűnüldöző hatóságok. Az áldozatok egy része hat éven aluli gyermek, míg

a legfiatalabb elkövető tizenkét éves sem volt

– számolt be róla a német Die Welt.

A támadások minden korosztályt érintenek, így vannak 6 év alatti és 60 év feletti áldozatok is.

A legérintettebb korosztály a 14 és 16 év közöttieké – összesen tizennyolc ilyen eset volt.

Hochgrebe válaszából kiderült: 41 nemi erőszak történt lakóházakban és 16 eset parkokban; négyszer egy étterem, két alkalommal pedig tömegközlekedési jűrmű volt a tett helyszíne. Sőt, néhány eset iskolában, egy másik pedig egy javítóintézetben történt.

A rendőrség összesen 106 gyanúsítottat fogott el, akik életkora igen eltérő volt: tizenkét év alattitól egészen a hatvan év felettiig terjed. Az AfD képviselőjének kérésére a berlini szenátus azt is bejelentette, hogy 

a csoportos nemi erőszakot elkövetők 54 százaléka „nem német” állampolgár.

A „szociokulturális háttérrel” kapcsolatos növekedést azonban ennek ellenére nem mérték fel.

A lap szerint az elmúlt években folyamatosan nőtt a bejelentett csoportosan elkövetett nemi erőszakok száma. Míg 2023-ban 111 esetet regisztráltak, addig 2022-ben „csupán” 89-et. 2021-ben 106, 2020-ban 98 bejelentés érkezett a berlini bűnöldöző szervekhez. 

A rendőrség feltételezi, hogy ezen felül történhettek még jelentős, be nem jelentett szexuális bűncselekmények,

mert sok áldozat az elkövetőktől való félelem és a szégyenkezés miatt nem fordul a hatóságokhoz. 

A CDU belügyi szakértője, Burkard Dregger a Bild című lapnak hangsúlyozta:

minden nemi erőszak súlyos következményekkel jár az áldozatokra nézve, „függetlenül attól, hogy németek vagy külföldiek az elkövetők”.

A támadások megelőzése érdekében „tovább kell erősíteni a rendőrség jogköreit és az igazságszolgáltatás eszközeit” – mondta a politikus.

Németországban a csoportosan elkövetett nemi erőszak esetei egyre gyakrabban szerepelnek a címlapokon. Különösen nagy felháborodást keltett egy 2020 szeptemberében, hamburgban történt eset, melynek során egy akkor

15 éves fiatalt rövid időn belül – alkoholos befolyásoltság alatt – több férfi erőszakolt meg egy parkban.

A perben összesen kilenc férfit ítéltek börtönbüntetésre. Nemrég Berlinben pedig három férfit vádoltak meg csoportos nemi erőszak elkövetésével, ez az eset a Görlitzer Parkban történt. Az ügyészség szerint a férfiak 2023 júniusában megtámadtak egy házaspárt, és megerőszakolták az akkor 27 éves nőt. Az eljárás viszont nem indult el, mert a nő – vélhetően félelem miatt – nem jelent meg a bíróságon.

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

***

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. június 04. 19:31
Aux armes , krautok...
survivor
2024. június 04. 19:30
Ez csak Berlin adata...
survivor
2024. június 04. 19:25
Nem csavarogsz este, parkban, nem mész szórakozni se. Iskolából busz, autó hoz- visz... Mindenhova csoportosan mentek.
2024. június 01. 15:29 Szerkesztve
Mert nem buntetik kelloen. Ha pl tudva levo lenne, hogy a nemi eroszak elkovetoinek nyitott esernyot dugnanak a seggebe nyilvanosan, akkor az talan jobban vissza tartana azokat, akik nem birjak kiverni a zuhany alatt reggelente. Vagy javaslom meg az amputaciot az biztos “lehűtené” ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!