Vannak olyan régiók a világban, ahol valamiért újra és újra ömlik a vér

2024. május 14. 14:30

Ukrajna, azon belül pedig Harkiv vidéke ilyen.

2024. május 14. 14:30
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: SERGEY BOBOK / AFP

„Nos, ekkora erővel nem lehet Harkivet elfoglalni, de első körben aligha ez a fontos az oroszoknak, hiszen még a Donbaszt sem vették be.

Akkor mi a fontos?

Szerintem Kupjanszk, utána pedig (hosszabb távon) Izium. Szemből nem sikerült se Kupjanszkot bevenni, se délen Limant, pedig hatalmas vérveszteséggel, sok hónapja próbálkoznak. Északről viszont az ukránok védtelen hátába tudnának kerülni. Az, hogy Budanov és Szirkszkij is a harkivi frontra ment, jelzi, hogy az ukránok érzik, ez egy fontos múvelet. Szóval én arra tippelek, hogy a cél Kupjanszk, majd Liman, hiszen e két város nélkül Izium elérhetetlen. A Donbasz kulcsa pedig északon Izium, délen pedig Pokrovszk. Nekem ez a kép áll össze, nem egy Harkiv elleni nagy művelet, de nem is csupán egy puffer zóna. A városneveket nézve egyébként visszaköszön a 2. világháború. Harkov-Harkiv környékén zajlottak a legmakacsabb csaták, itt volt 43 elején az utolsó nagy német győzelem a szovjetekkel szemben. Vannak valahogy olyan régiók a világban, ahol valamiért újra és újra ömlik a vér. Ukrajna, azon belül pedig Harkiv vidéke ilyen.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:43
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­n­c­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
elbert-0
2024. május 15. 11:37 Szerkesztve
Genius Loci, elég nagy a jövés menés arrafelé, a hadinép sem szereti az erdőt meg a mocsarat. Poltava, Borogyino, Kurszk, Voronyezs.
2024. május 14. 20:00 Szerkesztve
Agyamra megy, mikor ezerszer leírják a fasiszta elnevezést: Harkiv.... Minden élő és intelligens ember tudja, az a város HARKOV.....
galancza-2
2024. május 14. 18:37
Demkó! Szánalomharcos vagy.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!