Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Ukrajna leszállította Oroszország számára az ürügyet a nukleáris fegyverek bevetésére

2024. május 27. 05:55

Mi volt az ukrán megfontolás a célpont kiválasztása mögött?

2024. május 27. 05:55
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Nem, ez nem egy Stirltz paródia, bár a bejegyzés olvasása után mindenki azt fogja kívánni, hogy bárcsak az lenne. Május 22-én ukrán csapásmérő eszközök jelentős károkat okoztak egy Krasznodárhoz közeli orosz radarállomásban. Ennek önmagában igen csekély hírértéke lenne, ha nem egy olyan stratégiai lokátorról (Voronezh DM) lenne szó ami egy meglepetésszerű nukleáris csapás ellen hivatott megvédeni Oroszországot.

Hogy miért kéne ennek a hírnek feljebb pumpálnia a kortizolszintünket?

1. Mikor egy atomhatalom egyik stratégiai »szemét« megvakítják, akkor az illető hatalom ezt úgy értelmezheti, mint egy nyitányt egy meglepetésszerű nukleáris támadáshoz. Többek között ez az oka annak, hogy az atomhatalmak nem bántják egymás katonai műholdjait.
2. Az orosz nukleáris doktrína szerint az ország azokban az esetekben is bevethet atomfegyvert amikor az orosz stratégiai eszközöket támadás éri. (...)
3. Magyarul, Ukrajna végre-valahára leszállította Oroszország számára az ürügyet a nukleáris fegyverek bevetésére. Történt ez az orosz doktrína ismeretében és anélkül, hogy a támadásnak bármilyen közvetlen relevanciája lett volna arra nézve ami a frontokon történik.

A stratégiai lokátor elleni támadás egy egész sor kérdést vet fel:

1. Ki fogja-e használni Oroszország a tálcán kínált ürügyet?
2. Mi volt az ukrán megfontolás a célpont kiválasztása mögött?
3. Mit fog tenni Oroszország ha a stratégiai eszközei elleni támadások tovább folytatódnak ami a hadászati-hírszerzési képességének a lebontásához vezethet?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. május 28. 11:11
"1. Ki fogja-e használni Oroszország a tálcán kínált ürügyet? 2. Mi volt az ukrán megfontolás a célpont kiválasztása mögött? 3. Mit fog tenni Oroszország ha a stratégiai eszközei elleni támadások tovább folytatódnak ami a hadászati-hírszerzési képességének a lebontásához vezethet?”" 1. Hogy most nukleáris fegyvert vessen be? De hát eddig se akart, ürügy ide, vagy oda.. 2. Károkozás és valami olyan válasz kiprovokálása, amin a világ fel tud háborodni, mint a bucsai kamun és megindulhat a nato. 3. Átszervezi, megerősíti a védelmét, vagy elszenvedi a veszteségeket. Ez utóbbiban nagyon jók. Válaszul mégjobban kibasznak az ukránokkal.
Nasi12
2024. május 28. 10:35
Castell feledhetetlen intése a háború kezdetén, hogy ne piszkálják az oroszokat, mert nem hiányzik egy háborus orosz gazdaság meg egy milliós orosz hadsereg az uralon innen. Nem figyeltek rá, bekövetkezett. Most meg sipákolnak. De más is bejött töle. Pl az ukrán légvédelem kifárasztása. Meg a földrajz és a demográfia tisztelete. A zenebohóc egyikre sem figyelt. Most meg pityereg. Sok nyugati politikus erkölcsi nívóján szinészkedve.
Nasi12
2024. május 28. 10:05
Elöszedték a silókból a taktikai atomfegyvereket. Pár percre rövidítve a bevetésüket pár óra helyett. Listázni kellene a háborús héjákat. Nehogy kimaradjon valaki egy majdani Nürnberg 2 böl. Borisz Johnsson biztos rajta lesz. De a ze nebohóc is ha megéli.
harcimarci-9-9
2024. május 27. 21:51
Ez mi a szent szösz akar lenni, Mandi? "Stirltz"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!