Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb részletek derültek ki a Fico elleni merényletről, hatalmasat hibázhattak a belbiztonságiak

2024. május 23. 08:04

A testőrök közül többet azóta már el is bocsátottak.

2024. május 23. 08:04
null

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Kormányzati forrásokra hivatkozva állítja a szlovák Refresher: Robert Fico merénylője több embernek is nyíltan beszélt arról, mire készül. Robert Kaliňák védelmi miniszter elmondta: a merénylő bizonyos „közösségek” előtt beszélt azon tervéről, hogy végez a szlovák kormányfővel. A tárcavezető szerint ugyanakkor az erre utaló jelek nagy részét még a múlt heti lövöldözés előtt eltüntette.

Az ilyen és ehhez hasonló tartalmakat online felületen megosztó személyek szemmel tartása ideális esetben a nemzetbiztonsági szolgálatok feladata lenne. Bár Kaliňák nem közölt információkat arról, hogy pontosan milyen „közösség” előtt tárta fel terveit a merénylő, szavaiból arra lehet következtetni, hogy mindezeket online közölte.

A szlovák lap szerint ugyanakkor a belbiztonság mellett Fico testőreit is illeti kritika, értesüléseik szerint többeket közülük elbocsátottak. 

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:16
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
tintapaca
2024. május 23. 11:44
Egy orosz hírportál szerint a merénylő felesége három hónappal ezelőtt kapott megbízást az ukrán hírszerzéstől, hogy a férje merényelje meg a szlovák kormányfőt. A merén ylet előkészítésében az ukránok négy részvevúje közül hármat már elfogtak, a negyedik c Csehországba távozott. A nőút néhány napja a poszonyi reptéren vették őrizetbe, miután Varsóba akart távozni.
békalepcse2.0
2024. május 23. 09:43
A testőrök lelkére lehet ráült a maliCIA...
Bi Tang Tomee
2024. május 23. 09:40
A merényletről készült videókat végignézve úgy tűnik, hogy a testőrök szerepe nem a védelem volt, hanem inkább az, hogy a nagyvadat a vadász elé tereljék. Kérdés, hogy a testőröket és a szlovák szolgálatokat végül is ki irányítja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!