Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Sorosék tényleg megvennék a TikTokot?

2024. május 29. 19:52

Bár a Project Liberty azt állította, hogy „decentralizálni” akarja a közösségi médiát, vezetőinek politikai beállítottsága kérdéseket vet fel – írja a tjvnews.com.

2024. május 29. 19:52

Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

„Ismerje meg a Soros-közeli Biden támogatókat, akik megvennék a TikTokot” címmel közölt nemrég cikket a The Jewish Voice portál. 

Mint írták, Bill Clinton egy korábbi tanácsadója, akit jelenleg Joe Biden megatámogatójaként tartanak számon egy, „az internet működését átalakító látnoki kezdeményezés” részeként igyekszik megvásárolni a TikTokot.

A Project Liberty – amelyet a milliárdos volt Dodgers-tulajdonos, Frank McCourt alapított – a múlt héten jelentette be, hogy azon dolgozik, hogy összehozzon egy befektetői csoportot, amely megvásárolná a közösségi médiaplatformot a kínai anyavállalattól, a ByteDance-től.

„A Project Liberty ajánlatot kíván tenni a TikTok megvásárlására, azzal a céllal, hogy

a felhasználókat és az adataikat helyezzék a platform tervezésének középpontjába” 

– jelentette be a csoport a honlapján.

Baloldali aktivisták, demokrata múlt

A The Jewish Voice ennek kapcsán idézte a szólásszabadság konzervatív szószólóit, akik aggodalmukat fejezték ki 

a Project Liberty igazgatótanácsa miatt, amely tele van baloldali aktivistákkal.

McCourt múltját is megemlítették, hiszen az üzletember több demokrata politikust is támogatott.

„Ro Khanna kivételével minden prominens demokrata párti mostanra belelovalta magát abba a hitbe, hogy 

a kormánynak és a nagy technológiai cégeknek cenzúrázniuk kell a politikai ellenfeleiket”

 – jelentette ki Daniel Schneider, a Media Research Center Free Speech America szervezetének alelnöke.

Schneider hozzátette, „[amikor] azt látjuk, hogy a demokraták hada megpróbálja megvenni a TikTokot, egyértelmű, hogy ugyanaz a motiváció vezérli őket, mint Soros Györgyöt, aki rádióállomások százait vásárolta meg. Megpróbálják irányítani az információáramlást, hogy manipulálják az embereket és azt, hogy hogyan szavazzanak”.

A lap úgy fogalmazott, hogy a Project Liberty elgondolása „újra fellobbanthatja a politikai elfogultságról és a közösségi médiavállalatokról szóló vitát”.

2020-ban a Twittert és más platformokat vádoltak azzal, hogy visszaéltek a dezinformáció- és gyűlöletbeszéd-ellenes irányelvekkel, annak érdekében, hogy korlátozzák a konzervatívokat, és cenzúrázzák a Joe Biden elnökjelöltségéről megjelent cikkeket.

Napjainkban ugyanakkor a demokraták 

a TikTokra tekintenek olyan erőteljes eszközként, amellyel elérhetik a bázisukhoz tartozó fiatalabb szavazókat. 

A platform – melyet a 30 év alatti amerikai felnőttek 60 százaléka használ – olyannyira alkalmas politikai üzenetek küldésére, hogy mind Biden, mind más demokrata politikusok használják a kínai kormánnyal fennálló vita ellenére is, ismertette a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Egyesült Államok Képviselőháza márciusban 352-65 arányban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a kínai TikTok amerikai betiltásához vezethet. A Szenátus beleegyezésével a ByteDance-nek pár hónapon belül el kell adnia részesedését az alkalmazásban, különben kitiltják az USA-ban elérhető alkalmazásboltokból és webtárhely-platformokról.

A demokrata és republikánus képviselők döntő többsége azon az állásponton van, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a vélt Kína Kommunista Párt részéről kezdeményezett választási beavatkozás miatt.

Több ezer dolláros támogatások, Soros-közeli aktorok

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy bár a Project Liberty azt állította, hogy „decentralizálni” akarja a közösségi médiát, 

vezetőinek politikai beállítottsága kérdéseket vet fel.

Felidézték, hogy a csoport alapítója, McCourt több százezer dollárt adott a demokratáknak a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint. Mintegy 100 ezer dollárt a Biden Victory Fundnak 2020-ban és 100 ezer dollárt a Demokratikus Kongresszusi Kampánybizottságnak 2023-ban.

Továbbá 2020-ban 35 500 dollárral járult hozzá a Demokrata Nemzeti Bizottsághoz, 2016-ban pedig 50 ezer dollárral Hillary Clinton elnökválasztási kampányához. Az elmúlt elnökválasztási ciklusban több mint egy tucat állami demokratának adományozott, többek között Michigan, Florida és Arizona államban.

A The Jewish Voice arra is kitért, hogy a Project Liberty igazgatótanácsának tagja Daniel Sachs, a Soros-féle Open Society Foundations alelnöke, Eric Liu, Bill Clinton korábbi tanácsadója, valamint Jeremy Heimans is, a MoveOn.org korábbi munkatársa, aki az Avaaz nevű baloldali aktivista csoportot alapította.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Upuaut
2024. május 30. 07:15
Azt már nem!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. május 30. 04:39
Túl sok a palesztin párti vélemény a TikTokon (meg az egész világon), amit persze az itteni Narancsbirkák el sem tudnak képzelni, hogy a valóság, hogy Izrael népirtást követ el Palesztinában, és nem az, hogy Izrael Európát védi. Ezért venné meg a TikTokot amerikai zsidó befektetők egy csoportja.
Házam Hazája
2024. május 30. 00:35
ProjectLibertytjvnews.comthejewishvoicBill ClintonJo BidenTikTokFrankMcCourtByteDanceDanielSchneiderMediaResearchCenterFree SpeechAmericaBidenVictoryFundDemokratikusKongresszusiKampánybizottságDemokrataNemzetiBizottságHillary ClintonMichiganFloridaArizonaDanielSachsOpenSocietyFoundationEricLiuBillClintonkorábbitanácsadójaJeremyHeimansMoveOn.orgAvaaz És ennyi.
kae-71
2024. május 29. 21:24
LOL mi a faszt olvasok? :D megint valaki talált valami konteoalapot, és azt lehozta, mint hírt vagy tényt? :D LOL menjetek már... nem is részletezem, hogy mekkora ordas kamu, és van, aki beszopja? " Soros-közeli Biden támogatókat, akik megvennék a TikTokot”" soros-közeli :D "ugyanaz a motiváció vezérli őket, mint Soros Györgyöt, aki rádióállomások százait vásárolta meg. Megpróbálják irányítani az információáramlást, " csak azt felejtik el hozzátenni, hogy abból a "rádióállomások százaiból" több mint a 80%-át bezárta, mert vesztséges volt, és csak azért vette meg, mert pakkban árulták. a többibe tőkét injektált, és haszonnal eladta egy éven belül. marha nagy befolyása lett :D szánalmas vergődés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!