„Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban" – reagáltak a szlovák politikusok a merényletre

2024. május 15. 15:55

A szlovák politikai vezetés tagjai megdöbbentek a Robert Fico elleni merényleten.

2024. május 15. 15:55
Czech Prime Minister Petr Fiala Meets Visegrad Group Prime Ministers

Nyitókép: Milan Jaros/Bloomberg via Getty Images

 

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, ma délután merénylő lőtt rá Robert Fico szlovák miniszterelnökre. A politikust kórházba vitték, állapotáról még nem érkeztek hírek.  

A szlovák politikusok elítélték a támadást és megdöbbenésüket fejezték ki. 

Zuzana Čaputová államfő élesen elítélte a miniszterelnök elleni „brutális és vakmerő” támadást – számolt be az Új Szó. 

„Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból.”

„Egyértelműen és határozottan elítélünk mindenfajta erőszakot. Reméljük, hogy Fico miniszterelnök úr jól van, és hogy ez a szörnyű tett mielőbb tisztázódik” – jelentette ki Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke, akit szintén sokkoltak a történtek. 

Voltak, akik már vádaskodni kezdtek. Andrej Danko (SNS) az újságírókat hibáztatta a Robert Fico elleni merényletért. A Denník N munkatársairól „undorító disznókként” beszélt – számolt be az Új Szó. 

A felvidéki lap szerint Richard Glück, a Smer képviselője az ellenzéket hibáztatta a merényletért, kiabálni kezdett velük a parlamentben. „Ön köztisztviselő, viselkedjen ennek megfelelően” – válaszolta Jozef Pročko, a Szlovákia mozgalom képviselője. Ľuboš Blaha, a parlament alelnöke megpróbálta megnyugtatni a helyzetet, arra kérve Pročkot, hogy ne provokáljon és legyen empatikus, hiszen a kormányfőt meglőtték.

A KDH párt szerint nem szerencsés, ha a politikusok most egymás szemére hányják, hogy ki polarizálja a társadalmat.

 „Ez egyikünk számára sem engedhető meg” – tette hozzá Ján Horecký képviselő. 

Igor Matovič (Szlovákia mozgalom) gyors felépülést kívánt Ficónak. 

„Robert Fico régi politikai riválisom. Ez a politika. Emberként azonban mielőbbi gyógyulást kívánok neki, és mélységesen elítélek minden erőszakot. Az ököl és a golyók nem oldanak meg semmit a politikában. Kérem, legyünk emberek” – mondta a politikus. 

Richard Raši (Hlas) miniszterelnök-helyettes nagyon gyors felépülést kívánt: „Ismétlem, ez nem egy demokratikus társadalomba, de semmilyen társadalomba nem való, hogy valaki ilyen aljas módon oldja meg a problémáit.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:45
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­­i n­­i­­­m­­f­o­­­m­­á­n­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
The Loner
2024. május 15. 21:27
Azt hiszem soha nem volt ennyire aktuális, hogy imádkozzunk Miniszterelnökünk Orbán Viktorért. Credo in vi orandi! 🙏 IMALÁNC ✝️ ORBÁN VIKTORÉRT . Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy! Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben!
zakar zoltán béla
2024. május 15. 19:35
Az USA majdanozik?!
Travolta
2024. május 15. 19:35
TOMMASO nevű felhasználó gyilkosságra uszít!!!! Zárják ki!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!