Sajtóértesülés: a Fico elleni merénylő az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa lehet

2024. május 15. 18:10

A 71 éves férfi több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek.

2024. május 15. 18:10

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

***

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. Sajtóinformációk szerint Robert Fico szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

A TA3 által közzétett videón hallani, hogy öt lövés dördült el.

A Markíza nevű szlovák kereskedelmi tv csatorna információi szerint a merénylet elkövetője egy 71 éves férfi, akit Juraj Cintulának hívnak. A merénylő több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek. Egyes információk szerint Cintula az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa.

Később a Progresszív Szlovákia cáfolta azokat az álhíreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Azt is hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között.

Határozottan elítéljük a szörnyű tettet”

– tették hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:45
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­­z­­i n­­­i­­m­f­o­m­­­á­­n­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
catalina11
2024. május 16. 17:23
A szociáldemokrata kormányfő ellen merényletet követett el egy szélsőséges, a szlovák náci széljobbal (Slovenski Branci) kokettáló férfi." nocsak concrete, és hogyan kokettált?
5m007h 0p3ra70r
2024. május 16. 05:34
#olyanrendesembervót
concrete
2024. május 16. 05:25
A szociáldemokrata kormányfő ellen merényletet követett el egy szélsőséges, a szlovák náci széljobbal (Slovenski Branci) kokettáló férfi. Egy merénylet a merénylő és az áldozat bármilyen pártállása esetén szörnyű, ettől függetlenül a tények kimondása sosem árt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!