Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Putyin Fehéroroszországban tárgyal taktikai atomfegyverek bevetéséről

2024. május 24. 17:11

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Fehéroroszországba érkezett, hogy Alekszandr Lukasenkóval tárgyaljon.

2024. május 24. 17:11
putyin/putin

Nyitókép: Valery SHARIFULIN / POOL / AFP

 

Minszk olyan hadgyakorlatokon vesz részt, amelyek célja, hogy szimulálják a harctereken való használatra szánt kisebb nukleáris robbanófejek bevetését – számolt be az Euractiv. 

Vlagyimir Putyin csütörtök este azt mondta, a moszkvai kabinetülésen megvitatta az együttműködés kérdéseit Fehéroroszországgal.

„Ma és holnap mindezt megvitatjuk, beleértve a biztonsági kérdéseket is, amelyeknek jelentős figyelmet szenteltünk” – idézték az orosz hírügynökségek Putyint. „Van miről beszélnünk” – tette hozzá. 

A taktikai fegyverekkel végrehajtott gyakorlatok második szakaszának megvitatása is napirenden volt.

A hírügynökségek szerint a két elnök csütörtökön késő este informális megbeszéléseket folytatott. Az orosz Védelmi Minisztérium szerint az orosz erők megkezdték a taktikai nukleáris fegyverek bevetésére való felkészülést szimuláló gyakorlatok első szakaszát.

Válasz az európai retorikára

Moszkva összekapcsolta a gyakorlatokat nyugati tisztségviselők – köztük Emmanuel Macron francia elnök – szerintük „militáns kijelentéseivel”.

Az Euractiv riporterének nyilatkozó elemzők szerint a gyakorlatokat Putyin figyelmeztető jelzésnek szánja, hogy elrettentse a Nyugatot attól, hogy aktívabban vegyen részt az ukrajnai háborúban. A nyugati országok fegyvereket és hírszerzési információkat biztosítottak Kijevnek, de tartózkodtak attól, hogy csapatokat küldjenek.

Fehéroroszország logisztikai támogatást nyújtott Oroszországnak az Ukrajnával folytatott konfliktus során,

és az orosz erők 2022 februárjában, a Kijev elleni első offenzíva során fehérorosz területről hatoltak be Ukrajnába. Bár Lukasenko Putyin közeli szövetségese, de csapatokat nem küldött.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
kepiblanc
2024. május 24. 18:43
Rá van irva a fejükre, húúú bazmeg, két vezért leszedtek egy hét alatt. Baj van cimbi. ;)
kokrowatz-0
2024. május 24. 18:42
maga a háború is egy hadgyakorlattal kezdődött, a hülye is tuggya.
Lajoss
2024. május 24. 18:35
🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!