Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Németország végrehajtaná a Netanjahu elleni elfogatóparancsot

2024. május 25. 10:48

Ezzel szemben Gulyás Gergely elfogadhatatlannak nevezte a főügyész döntését.

2024. május 25. 10:48
null

Nyitókép: ISRAELI GOVERNMENT PRESS OFFICE

Izrael csütörtökön kifogásolta Olaf Scholz német kancellár hivatalának kijelentését, miszerint Berlin letartóztatná és kitoloncolná Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, ha a Nemzetközi Büntetőbíróság végrehajtja a letartóztatási parancsot – vette észre a Hit rádió.

Arra a kérdésre, hogy Berlin végrehajtaná-e az ICC esetleges letartóztatási parancsát, Steffen Hebestreit német szóvivő a Fox News-nak adott interjújában így válaszolt:

Természetesen. Igen, betartjuk a törvényt”.


Izrael németországi nagykövete, Ron Prosor elítélte a nyilatkozatot az X-en, korábban Twitteren közzétett bejegyzésében. „Ez felháborító!” – írta, hozzátéve, hogy „az a nyilvános kijelentés, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, hitelét veszti, ha a kezünk meg van kötve, amint megvédjük magunkat”.

A nagykövet szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze 

egyenlőségjelet tesz a demokratikus kormány és a Hamász közé, ezáltal démonizálja és delegitimálja Izraelt és a zsidó népet”. 

Mint fogalmaz: „Teljesen elvesztette az erkölcsi iránytűjét. Németországnak felelőssége van abban, hogy ezt az iránytűt újra beállítsa”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint megírtuk: Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón elfogadhatatlannak minősítette a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének döntését.

Szerinte ugyanis nem jogi, hanem politikai döntés született, ami lejáratja a Nemzetközi Büntetőbíróságot. Jelezte: Magyarország ugyan ratifikálta az egyezményt, de nem tette a magyar jog részévé, így 

Magyarországon ma semmilyen intézkedés ezzel kapcsolatosan nem hajtható végre.”

A Nemzetközi Büntetőbíróság hírhedt listájával egyébként már foglalkoztunk egy korábbi cikkünkben, amelyet ide kattintva olvashatnak el.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:04
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Göby
2024. május 26. 07:21
és akkor a háborúba lökdöső vezetőket mikor viszik bilincsbe ... vagy zselét ... ezek önként bevonulnak?
Szvv
2024. május 25. 20:32
Jo! De a hamasz vezetoket is. Mert ez igy nagyon nem oke… Kulonben is, hol vannak az izraeli civil tuszok? Oket miert szarja le mindenki?
Ehetős Odó
2024. május 25. 19:10
Adolf egyszer már rábaszott erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!