Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Meloni elérkezettnek látja az időt, hogy a jobboldallal átvegye Európa irányítását

2024. május 28. 11:06

Arra a kérdésre, hogyan lehet összeegyeztetni a jobboldali álláspontokat, amelyek annyira eltérőek, mint amilyeneket például von der Leyen és Orbán Viktor magyar miniszterelnök képvisel, Meloni csattanós választ adott.

2024. május 28. 11:06
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Nyitókép: KISBENEDEK Attila/ AFP

 

Giorgia Meloni hétfőn azt mondta, hogy az esedékes EU-s választások után jobboldali többséget kíván kialakítani Olaszországgal az élen – írja a Politico. A brüsszeli hírportál cikke szerint – a Politico által nemes egyszerűséggel leszélsőjobboldalizott – nemzeti konzervatív pártok ebben a ciklusban küzdöttek azért, hogy hatékonyan együttműködjenek az EU-ban, amit hátráltatott az olyan kulcsfontosságú kérdésekben való megosztottság, mint Ukrajna. Meloni szerint azonban van lehetőség a jobboldali együttműködésre.

Megvan a lehetőség arra, hogy más többséget építsünk ki az Európai Parlamentben, és így egy másik Európát, más politikákkal” 

– mondta. 

A hétvégén Le Pen állítólag Melonihoz fordult, hogy egyesüljön az Európai Parlament második legnagyobb csoportjának létrehozása érdekében. 

Ezt is ajánljuk a témában

Von der Leyen napokkal korábban jelentette ki, hogy kész túltekinteni a Meloni pártja által Olaszországban meghozott „homofób” politikákon, és saját Európai Néppártja körébe vonni. 

Arra a kérdésre, hogyan lehet összeegyeztetni a jobboldali álláspontokat, amelyek annyira eltérőek, mint amilyeneket például von der Leyen és Orbán Viktor magyar miniszterelnök képvisel, Meloni azt mondta, Olaszország már nem követi Franciaországot és Németországot, hanem az élen jár. 

„Ha az olaszok segítenek, meg tudjuk változtatni Európát” – fogalmazott. Hozzátette: „Nem emlékszem, hogy Olaszország különösebben központi szerepet játszott volna a múltban. Mi, konzervatívok vagyunk az egyetlenek, akik lépésenkénti változást hozhatunk létre.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laci DACH
2024. május 29. 15:16
..na jólvannn majd látjuk.. Olaszország nagyon el van adósodva - a "Nem jobbold." vagy nem Meloni-pártiak nem annyira..Ha netán Le Pen/ Meloni gyözne - akkor vége az " EUpénzeknek" - de az adósságot KI KELL FIZETNI!! Orbán nagyon "kisfiú" a fentieknél/vagy gazd.eröt összehasonlitva.. ( EU 2 és 3-ik - Orbán a 26ik)
Reszelő Aladár
2024. május 29. 14:38
Konzervatívnak lenni annyi, mint fontolva haladni. Nem kell kapkodni. Nem kell nagy áttörésre számítani most sem, de ha 20-30-40 mandátumot sikerül javítani és sikerül egy egységes és erős frakciót létrehozni, akkor elindulhat valami. Ne feledjük, hogy most még a Néppárt sok jobbközép párt otthona, ahonnan a semmibe nem sokan ugranak. De ha van egy konzervatív alternatíva, akkor fontolva haladva egyszer csak. Ha pedig létre tud jönni egy ilyen erő, akkor az a Néppártnak is kihívás lesz, hogy menjenek-e tovább balra kockáztatva, hogy több és több tagjuk "marad egyhelyben" és várja be a jobbos konzervatív blokkot. Esetleg visszafordulnak, hogy visszamenjenek oda, ahonnan jöttek. Ha tippelnekm kell, akkor a világ mainstream narratívaépítői ez utóbbit nem engedik majd és srű nácizásra számíthatunk tőlük mindenkire, aki nem kommunista. De mivel idő közben a palasztínpártiság is balos érték lett, így a formálódó jobbos frakció egyszerre lesz zsidóbarát és náci.
makapaka2
2024. május 29. 13:30
Muszáj megtalálni a patrióta, konzervatív pártoknak a közös hangot, különben Európát tönkreteszik a kommunisták, és a liberálisok.
backsplash
2024. május 28. 21:00 Szerkesztve
Beszari ez a nő, semminek az irányítását ne vegye át. Meglát egy újságírót és maga alá menstruál ijedtében. Semmit sem csinált, amióta kormányra került, csak visszavonult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!