Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Már itt tartunk: német politikusok lobbiznak a kötelező uniós sorkötelezettségért

2024. május 29. 08:55

Az egész kontinensünket fenyegető, állítólagos orosz rémmel riogatnak.

2024. május 29. 08:55

Nyitókép: MICHAELA Stache / AFP

A megszokott retorikával, vagyis a kontinensünk egészét érintő állítólagos orosz fenyegetés rémével sürgetik német politikusok a kötelező sorkatonaság visszaállítását, írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik: a többi tagállamra is rákényszerítenék ezt a megosztó intézményt, hiszen Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke a napokban beszélt arról, hogy az Európai Unió egészére tenné kötelezővé a sorozást, sőt, a jelenlegi német kormány és az ellenzéke között még abban is konszenzus van, hogy kívánatosnak tartják a nők bevonását a hadseregbe.

A V4NA brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd az uniós kötelező sorkatonai szolgálatot, amihez a német kormányban is megvan a politikai akarat, írják, hiszen 

Boris Pistorius védelmi miniszter ugyancsak a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetéséről beszélt

 a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen nemrégiben tartott beszédében.

Sokatmondó, hogy 

Olaf Scholz kancellár – a ZDF értesülései szerint – arra utasította Pistoriust, hogy „ne nyissa ki a témát” a választások előtt.

Azt, hogy jelenleg mennyire más szelek fújnak a német politikában, mint akár csak a közeli múltban, jól példázza, hogy tizenhárom éve éppen egy CDU-s védelmi miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg hivatali ideje alatt törölték el a sorkötelezettséget – írja a Magyar Nemzet. 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. május 29. 11:22
Semmi gond, menjenek ők az első vonalba! Ennyire sürgős Európát átadni a muszlmoknak, mert a "menekült" muszlimokat nyilván nem fogják besorozni.
Lisa
2024. május 29. 11:11
Ne ugassanak nekünk ezek a szaros, korrupt németek! Otthon tervezgessenek! Az én fiaim nem lesznek sorkatonák! Majd, ha vége a háborúnak, beszélhetünk róla!
lazio154-2
2024. május 29. 11:00
A sorkötelezettség, mint a nevében is benne van nem kivánságműsor! A mi Alaptörvényünkben is benne van! 2004. től alkalmazása fel van függesztve-de egyötlet és vissza lehet venni. Jelenleg így állunk: -Hadköteles: Magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú személy. - Sorköteles: A hadiállapot kihírdetését követően a rá vonatkozó behívhatósági korhatárt /18-51 év/ be nem töltött hadköteles egészségügyi alkalmassági vizsgálatnak köteles magát alávetni. -Aki megjelenési kötelezettségének önhibájából nem tesz eleget, a rendőrség elővezeti! Már megint minket utánoz mindenki!
ZagerEvans2525
2024. május 29. 10:33
Tegnap a trollok micsoda szexuáltatásban részesítették Szógyártót. Pedig ő nem is azt mondta, amit a cikk címében a szájába adtak. Amit elmondott, az olyan evidencia, hogy akadémikustól a falu bolondjáig mindenki tudhatja: ha kötelező katonai szolgálat, annak front lehet a vége. Az is axióma, hogy a front- és frontközeli országok a leginkább esélyesek a véradóval fizetésre. Azt pedig ki mondja (a Böszme, vagy MP?), hogy a nyugat inkább feláldozza saját fiataljait, csak a közép-európaiak ne küldhessék a frontra az övéiket? A nyugat már csak olyan, ld. történelem. Na most, ezek után oly mindegy, hogy a magyar katonákat hétfőn elsőnek, vagy kedden ötödiknek indítják a frontra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!