Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kendőzetlenül értekezik a német lap arról, hogy Lengyelországban „most már minden rendben”, mert liberális kormány van

2024. május 30. 11:56

A Der Standard írása alapján demokráciáról csak és kizárólag akkor lehet beszélni, ha Európa-barát politikai erők győzedelmeskednek.

2024. május 30. 11:56
null

Nyitókép: AFP/Beata Zawrzel

„Lengyelország visszatért az európai családba” – ezzel a felütéssel indul a Der Standard cikke, kommentálva azt, hogy az Európai Bizottság leállította ellene a 7-es cikk alapján zajló eljárást. A lap szerint Varsó ismét az EU első osztályában játszik, köszönhetően az új, liberális koalíciónak, amely nemcsak hogy Unió-barát, hanem már hatalmas lépéseket tett a „PiS alatt alaposan megnyirbált jogállam” helyreállítására.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egész európai családnak jó a szerző szerint, hogy – Donald Tusk csapatának hála – elhallgattak a bírálatok. A jogállami vizsgálat 6 éve indult a sorozatos jogsértések miatt, ám bumerángnak bizonyult, mivel ugyan sokat ártott Varsó tekintélyének, semmilyen szankcióhoz nem vezetett. Azt Orbán ugyanis megakadályozta vétójogával. Ezért nem vették el a szavazati jogot a Jaroslaw Kaczynskitól.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. május 30. 15:57
Aki nem velünk szavaz, attól elvesszük a szavazati jogot. Ez a mai eu. Dzsugasvili elvtárs büszke lenne rájuk.
vapepe
2024. május 30. 15:11
Tambura, ha végignézem a történelmüket, hát, kérdőjeles. Minélkülünk nem is léteznének, többször mentettük meg az osztrákokat attól, hogy ne alávetett tartománya legyenek az éppen regnáló, legerősebb német államalakulatnak. Hitlernek sem álltak ellent, sőt... Persze nekik is mindig sikerült kaméleonként kicsúszni a nemzetközi jogi felelősségvállalás aló, mint a románoknak. Ugyanolyan gerinces nép.
Ne szájalj
2024. május 30. 15:09
hanem már hatalmas lépéseket tett a „PiS alatt alaposan megnyirbált jogállam” helyreállítására. Csak egy nyomorult tenyt irtak volna le, hogy mik voltak azok a bizonyos lepesek, amik miatt megkapjak a penzt.
kovsa2
2024. május 30. 14:28
"A Der Standard írása alapján demokráciáról csak és kizárólag akkor lehet beszélni, ha Európa-barát politikai erők győzedelmeskednek." Absolúte, egyetértek! Ezért kell a háború ellenes erőkre, köztük a Fideszre, szavazni. Ugyanis, aki háborúba akarja kergetni az Uniót, az az Unió ellensége, az el akarja pusztíttatni az Uniót. Mert egy, az Oroszokkal harcba bocsátkozás esetén, az amerikai vezetés feltenné a kezét és azt mondaná, hogy: "Ti akartátok, nekünk ehhez semmi közünk.". Ugyanis, ha beavatkoznának, azzal megnyitnák a távol-keleti hadszínteret is, ami amerikai terület direkt támadásával járna. Sőt, még Kína bevonását is jelenthetné, mint Orosz szövetséges. Ezt Amerika nem fogja megkockáztatni. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!