Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Jövőből jött tengeralattjárót villantottak az amerikaiak (FOTÓ)

2024. május 11. 08:57

Mutatjuk!

2024. május 11. 08:57

Nyitókép: X

Az IFLScience arról ír, hogy az amerikai DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) bemutatta legújabb robotizált eszközét, a rájára emlékeztető tengeralattjárót, a Manta Ray-t. 

Mint kiderült, a tengeralattjárót arra tervezték, hogy emberi segítség nélkül tudjon nagy tömegű rakományt szállítani nagy távolságra. 

Kapaszkodjon meg: a gép képes hibernált állapotba kapcsolni magát a tengerfenéken az energiatakarékosság miatt.

Most úgy tűnik, a prototípussal végzett tesztek alapján a tengeralattjáró készen áll arra, hogy tovább lépjen, ám eddig nem sokat közöltek a jármű technikai specifikációiról. Hozzáteszik: a képek alapján következtetni lehet a gép méreteire, a formák pedig emlékeztetnek „a névadó, az atlanti ördögráját is magába foglaló Manta rájanemre.”

A mérnököket leginkább a ráják állatok kecses mozgása inspirálta, a tengeralattjáró hatékonyan mozog a víz alatt, másik nagy előnye, hogy darabokban szállítható, gyorsan összeszerelhető.

A DARPA jelenleg az amerikai haditengerészettel dolgozik együtt a projekt következő lépésén, de nem tudni, mikor vetik be.

Itt láthat képeket:

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. május 12. 09:17
Legalább tudjuk, hogy miért vetődnek tömegesen partra a delfinek. eddig a kis szürkékre tippeltem, de most kiderül, hogy Joe bácsi úszkál pelusban éjszakánként a tengerfenéken.
2024. május 12. 07:27 Szerkesztve
Kapaszkodok, félelmetes de inkább az a prb., hogy nemcsak a ráják állatok hanem némelyik újságíró és a szerkesztő is ....remek cikk.....
kvmny
2024. május 12. 06:29
Hacsak nem akar kishalakat terelni és lenyelni, ennek az alaknak a vízben nem sok értelme van. Nem véletlen, hogy a halak 99%-a torpedó alakú. Hogy le tud parkolni, annak köszönhető, hogy nincs benne ember, aki idővel megfulladna. Nem "fejlesztés" eredménye. Látszik, hogy a DARPA-ba is bejutott a felnőtt Apple nemzedék. dizájn > funkció
Same
2024. május 12. 00:42
Tengerfenéken van és nem érdekli semmi. mi az? Szarik rája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!