„Ha kell, a puszta kezünkkel...” – kőkemény üzenetet küldött Netanjahu Bidennek

2024. május 10. 11:30

Vajon mit lép erre az amerikai elnök?

2024. május 10. 11:30

Nyitókép: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette csütörtök este, hogy „ha Izraelnek egyedül kell helytállnia, akkor egyedül fog helytállni”, válaszul Joe Biden amerikai elnök fegyverküldeményeket befagyasztó döntésére.

Ezt is ajánljuk a témában

„A 76 évvel ezelőtti függetlenségi háború idején kevesen voltunk sokak ellen” – közölte. „Nem voltak fegyvereink, fegyverembargó volt Izraellel szemben, de a lélek erejével, bátorságunkkal és egységünkkel győztünk” – hangsúlyozta. „Ma sokkal erősebbek vagyunk. Eltökéltek és egységesek vagyunk, hogy legyőzzük ellenségünket és azokat, akik el akarnak pusztítani minket.

Ha kell, a puszta kezünkkel, a körmünkkel fogunk harcolni”

– tette hozzá.

Az izraeli hadsereg (IDF) csütörtökön kijelentette, hogy a hadseregnek elegendő hadianyaga van tervezett küldetéseihez, miután Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke kilátásba helyezte, hogy bizonyos fegyverszállítmányokat visszatartanak, ha Izrael széles körű offenzívát indít Rafahban.

Daniel Hagari katonai szóvivő is megszólalt

Az IDF elég fegyverrel rendelkezik a tervezett küldetésekhez, benne a rafahi hadművelethez. Megvan, amire szükségünk van”

– mondta Daniel Hagari katonai szóvivő. Az IDF rafahi hadműveletét péntekig a Gázai övezet déli csücskében fekvő város keleti szélére és az egyiptomi határátkelőre korlátozták. Rafahban több mint egymillió palesztin menekült tartózkodik, és ezért elfoglalását az Egyesült Államok csak akkor támogatja, ha előbb az IDF gondoskodik biztonságos elhelyezésükről.

A Fehér Ház korábban megerősítette, hogy késleltetik precíziós bombák és más támadó fegyverek átadását Izraelnek, mert aggodalmaik szerint az IDF sűrűn lakott területek ellen is bevetheti őket Rafahban, vagy az övezet más részein.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. május 11. 13:04
Lehet, hogy izrael aránytalan, meg igazságtalan, de értünk is teszi, hogy ritkítja a paleszokat. Minket ugyanúgy rakétáznának, meg késelnének halomra, ha ide jönnének tömegével. Az a nem kevés, amelyik eljutott európába az is veszélyes ránk, mert a mi védekező képességünk elenyészett az elmúlt 50 év alatt. Mi lenne, ha még többet exportálna ide az eu vezetés!!??
zsocc44
2024. május 11. 12:38
A sok mocskos zsidózónak mutatom a szegeny palesztinokat: https://youtu.be/v3y8OLcEz0E?si=pX9U6f3l-9y4Ysqx Na meg egyet: https://youtu.be/dCN2MQG4_mw?si=pbV1fmsWn02687z6 Szeressenek titeket a kedves, aranyos muszlimok rögtön a kecske után! Saría-t a hozzatok hasonlóknak!
Türelem
2024. május 10. 20:27
Hajrá Bibi!
alexandrosz-2
2024. május 10. 19:38
Ha a zsidógyarmat nagy tesó betartana nektek bibi, elzárva a pénzcsapjaitokat, lezárva a fegyverszállítasokat, fél év alatt úgy betérdelnétek, hogy a hololegendátok csak lányregény lenne a világszerte bekövetkező pusztulásotokhoz képest. De eljön még ennek az ideje. A világ ébred, az aljas és arcátlan hatalmatok a gojok felett letűnik ismét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!