Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Francia miniszterelnök: a szélsőjobbra szavazók úgy fognak járni, mind a Brexitet megbánó britek

2024. május 31. 08:29

Gabriel Attal, a Francia Köztársaság miniszterelnöke szerint van hasonlóság a közelgő európai parlamenti választás és a Brexitről szóló népszavazás között.

2024. május 31. 08:29
French Government Weekly Cabinet Meeting

Nyitókép: Chesnot / Getty Images

A homoszexualitását nyíltan vállaló francia miniszterelnök óva inti a franciákat attól, hogy támogassák a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülését, amely szilárdan vezet az európai választások közvélemény-kutatásaiban – írta meg a Guardian.

Ne legyetek olyanok, mint a britek, akik sírtak a Brexit után”

– nyilatkozta Gabriel Attal, majd hozzátette, hogy „a britek nagy többsége megbánta a Brexitet, és néha azt is, hogy nem mentek el szavazni, vagy olyan valamire szavaztak, ami aztán negatív hatással volt az országukra.”

Véleménye szerint, a Brexit dacára „ma több az illegális bevándorló az Egyesült Királyságban, mint valaha. Az Egyesült Királyságban emellett hatalmas gazdasági nehézségek vannak, amiért kiléptek az Európai Unióból.” Az elnök szerint a franciáknak tanulnia kellene a britek hibájából.

Franciaország sem lesz erősebb egyedül”

– mondta Attal, utalva ezzel arra, hogy egy esetleges jobboldali előretörés elszigetelné az országot.

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken:

https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. június 01. 19:08
Hát az lehet…még szerencse, hogy a szélsőjobbnak nevezitek a jobb oldalt ami igazából a normális embereket jelenti. Csak 2 helyi értékkel van el hazudva a kommunikáció. Ez egyben azt is jelenti hogy a Macronék -2 re vannak szélsőséges bal irányban. Igazából ők tolódtak el balra csak a skálát is vitték magukkal. Igazi tolvaj balos népség azok is..
budzsak
2024. május 31. 10:42
Franciaországban nagyon súlytalan a miniszterelnök szerepe. Rémlik ugyan valami, hogy ez a szerencsétlen lett a miniszterelnökük, de azóta sem hallottam róla. Tudnak élni!
Agricola
2024. május 31. 10:05
A homoszexualitását nyíltan vállaló francia miniszterelnök óva inti a franciákat attól, hogy támogassák a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülését. Ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát, Százszor megcsókolsz majd egy szál ibolyát
oberennsinnen49
2024. május 31. 09:54
Apja zsidó, anyja ortodox keresztény volt; Attal anyja ortodox keresztény hitében nevelkedett, de a későbbi években nem tartotta fenn hitét. Attal az École alsacienne-be, egy exkluzív magániskolába járt Párizs 6. kerületében. "Dicséri" a francia nemzetet, természetesen: Attal, aki zsidó származású, azzal kezdte beszédét, hogy a jelenlévőknek mesélt egy iratról, amelyet az irodájában készített, és amelyet 1941-ben a nagymamája, Jeanine Weil kapott, amikor eltávolította sárga Jude csillagát egy rendőrségen. "Ez a dokumentum arra a gyalázatra emlékeztet, amelyet országunk azzal követett el, hogy megadta magát, és bűnrészes volt az antiszemitizmusban, mert abban az órában országunk hátat fordított a történelmének, és megtámadta a sajátját" - mondta, hozzátéve, hogy ez is egy emlékeztet arra, hogy a gyűlölet „pokolgépezet”, amely eltörli „az emberiség minden nyomát”. Hiába, a bűntudat-ipar felettébb jövedelmező, főként háborús uszítással mixelve. Ősi közel-keleti innováció...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!