Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Fico elleni merénylet: a Meta törölte az elkövető Facebook-fiókját

2024. május 22. 11:54

Vajon mire vártak egy hétig?

2024. május 22. 11:54
British Prime Minister David Cameron Attends European Council Meeting Following The UK's Decision To Leave The EU

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

A Meta törölte Robert Fico szlovák kormányfő feltételezett merénylőjének Facebook-fiókját – közölte a vállalat helyi idő szerint kedd este. A szlovák kormányfőt négy lövés érte közvetlen közelről múlt szerdán egy kihelyezett kormányülés után.

Még kórházban van, de már nincs életveszélyben.

Szlovák politikusok vasárnap azt mondták, elképzelhető, hogy a feltételezett merénylő nem egyedül követte el a bűncselekményt, ahogyan eleinte gondolták, aminek egyike oka, hogy a fiókját és az üzeneteit a támadás után valaki törölte.

A Facebookot üzemeltető Meta arról számolt be, hogy a vállalat törölte a gyanúsított fiókját még a támadás napjának estéjén, és erről tájékoztatta a szlovák hatóságokat, amelyekkel kapcsolatban áll és együttműködik. Ezt a szlovák médiafelügyelet is megerősítette.

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter korábban arról beszélt, hogy ki kell vizsgálni, hogy voltak-e az elkövetőnek bűntársai, illetve tagja volt-e olyan csoportnak, amelynek tagjai merénylet elkövetésére buzdíthatták egymást. Sutaj Estok szerint továbbra is az a valószínűbb forgatókönyv, hogy a merénylőnek voltak segítői.

Megígérhetem, hogy mindent ki fogunk vizsgálni”

– szögezte le a szlovák belügyminiszter.

Az ügyészség által csak Juraj C.-ként azonosított gyanúsított 71 éves, korábban biztonsági őrként dolgozott egy bevásárlóközpontban és amatőr költőként három verseskötetet adott ki.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:22
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
2024. május 28. 01:01 Szerkesztve
Volt neki? (jó tudni)
alexandrosz-2
2024. május 23. 06:17
A nyomok és bizonyitékok eltakaritàsa folyik. A zsidó gazdái abban bìztak, hogy a merénylő is meghal. Most pánik van és a moszad is munkához lát.
zsolti123
2024. május 23. 01:38
Hozzászólás: "Jellemző a „vágyvezérelt” f@szopó sorosista (közösségi)médiára, hogy a Fico-merényletet követően egy órán belül a Google keresőjén Robert Fico névjegye mellett már a következő évszám jelent meg: 1964 szeptember 15 – 2024 május 15. Aztán gyorsan eltávolították az utolsó dátumot…"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!