Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Donald Trump: Joe Biden miatt állok a bíróság előtt

2024. május 29. 06:04

Biden fegyverként használja hatalmát az előző elnök szerint.

2024. május 29. 06:04

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY, SAUL LOEB / AFP

A védőügyvéd, majd az ügyész zárszavával folytatódott kedden a Donald Trump ellen New Yorkban indult büntetőeljárás, amelyben akár a héten meghozhatja döntését az esküdtszék. Todd Blanche, a volt elnök ügyvédje záróbeszédében arra hívta fel az esküdtek figyelmét, hogy véleménye szerint az április közepén indult bírósági tárgyaláson 

az ügyészség és tanúi nem tudták alátámasztani a bűncselekmény tényét,

 amivel védencét megvádolták, erre bizonyítékkal nem tudtak szolgálni.   

Joshua Steinglass, a manhattani kerületi ügyészség ügyésze ezzel szemben úgy fogalmazott, hogy „bizonyítékhegyeket” tártak az esküdtek elé. Donald Trumpot, a manhattani ügyész, Alvin Bragg 34 rendbeli bűncselekménnyel, üzleti iratok meghamisításával vádolta meg. A demokrata párti színekben dolgozó ügyész szerint Donald Trump korábbi ügyvédje a hallgatási pénz kifizetését jogi költségként tüntette fel, amivel további, választáshoz kapcsolódó törvénytelenséget próbált elleplezni, és mindez a volt elnök tudtával történt.   

A vádban szereplő cselekmény 2016-ban történt, az elnökválasztási kampány során. Donald Trump, a volt elnök és egyelőre nem hivatalos republikánus elnökjelölt kedden a záróbeszédek elhangzása előtt, a bírósági tárgyalást megelőzően adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy 

„ez egy nagyon veszélyes nap Amerika számára”, 

amihez hozzátette, hogy 

Joe Biden miatt áll a bíróság előtt, aki fegyverként használja fel hatalmát, az országot pedig politikájával tönkreteszi.   

A Fehér Ház kedden azt jelezte, hogy Joe Biden elnök amint az esküdtszék kimondja ítéletét, nyilatkozatot tesz majd politikai ellenfelének büntetőügyével kapcsolatban. A bíróság tervezett menetrendje szerint szerdai tárgyalási napon az ügyészi és ügyvédi záróbeszédeket követően a bíró iránymutatást ad az esküdtszék tagjai számára, hogy milyen elveket követve kell meghozniuk döntésüket. A bíró ebben utalhat arra, hogy mely bizonyítékokat vegyenek figyelembe, melyeket mellőzzenek.   

Az esküdtek akár már csütörtökön is döntést hozhatnak.

 A bűnösség megállapításához, valamint az ártatlanság kimondásához is egyhangúságra van szükség. Amennyiben a 12 esküdt nem tud ugyanarra véleményre jutni, akkor az határozatképtelen esküdtszéket jelent, és az ügy újratárgyalásához vezethet. Az újratárgyalási szándékot az ügyészségnek kell bejelentenie.

(MTI)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. május 29. 08:23
"AROON máj29. 06:12 Itt is látszik, hogy a komcsik már az USA ban is vezető szerepet töltenek be, bár most liberálisnak hívják magukat." "Ezek itt nem liberálisak, hanem libsik, vagyis egalitárius etatisták. Azt vallják, hogy tegyen az állam mindenkit egyenlővé akár a szabadságunk árán is. Szerintük az egyéni felelősség rossz. Szocdemek, szocialisták, komcsik, az egész bal egyaránt úgy gondolja, hogy az értékek hierarchiájában a legfőbb jó az egyenlőség, és az állam feladata azt biztosítani. A kommunisták amúgy abban hisznek, hogy a kommunizmussal az állam majd szépen fölöslegessé válik és eltűnik magától, de amíg nincs itt az utópiájuk, addig a nagy állam hívei. Mármint tervgazdaság, vörös gárda, gulág. Ilyesmik." (©Zaizen) Amúgy itt a folyamat, hogyan került a kulturmarxizmus Európából a Zusaba: https://demokrata.hu/velemeny/frankfurti-iskola-a-devianskepzes-szaktudomanya-431289
orokkuruc-2
2024. május 29. 07:54
talán egy szikra a polgárháborúhoz? Ami már a BLM, woke , palestina esetekkel elő lett készítve.
Narancsisten
2024. május 29. 07:20
A Fico módszer, Trump ellen is jó lenne és mindjárt nincs probléma.
kastellorizo
2024. május 29. 07:16
A Nyugat náci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!