A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bécs közbiztonsága vészhelyzetben: egyre erőszakosabbak a fiatal migránsok

2024. május 17. 17:54

A drogkereskedelem, a nemi erőszak és a késes támadások mindennaposakká váltak

2024. május 17. 17:54

Nyitókép: Joe Klamar / AFP

Az Euronews bécsi riportjából kiderült: romlik a közbiztonság az osztrák főváros egyes részein, amit egyre többen írnak a bevándorlók számlájára. Bécs közbiztonsága aggasztó mértékben romlik, különösen a Favoriten negyedben, amely egykor a város multikulturális központja volt. A drogkereskedelem, a nemi erőszak és a késes támadások mindennaposakká váltak, és a helyiek egyre inkább rettegnek a hétköznapokban.

A bűncselekmények elkövetői között egyre több a fiatalkorú, akik egyre erőszakosabbak és gyakrabban rántanak fegyvert. 

Korábban többnyire fegyvertelenül követték el a bűncselekményeket, de ma már késsel vagy akár pisztollyal is támadnak. Ez a tendencia különösen aggasztó, és komoly kihívást jelent a rendőrség számára. A rendőrség megpróbál fellépni a bűnözés ellen, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak, és megelőző intézkedéseket hoznak. 

A kormány a büntethetőség korhatárának 12 évre csökkentését tervezi, bár szakértők szerint ez kontraproduktív lehet, és a fiatalokat a börtönben még inkább a bűnözés felé terelheti.

A Favoritenben a rendőrség különösen aktív, preventív programokat indítottak a fiatalok számára, és utókövetik azokat, akik már bűncselekményt követtek el. Ezek az intézkedések azonban nem elegendőek a bűnözés megfékezésére, és a közbiztonság továbbra is romlik. Bár Ausztria továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország a világon, a Favoritenben tapasztalható romló közbiztonság aggodalomra ad okot. Ez a helyzet várhatóan hatással lesz a közelgő uniós választásokra, ahol az előrejelzések szerint a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt elsöprő győzelmet arathat. A párt a bevándorlást okolja a bűnözés növekedéséért, és szigorúbb bevándorláspolitikát ígér.

 

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2024. május 29. 15:14
Euronews? Nem Lázár, nem Orbán mondja!!!!
catalina11
2024. május 29. 13:22
Bécs közbiztonsága vészhelyzetben: egyre erőszakosabbak a fiatal migránsok. A drogkereskedelem, a nemi erőszak és a késes támadások mindennaposakká váltak" egyedi eset, minden órában egy eset...
harcimarci-9-9
2024. május 18. 06:36
Na, akkor jó, hogy nem nyitottam cukrászdát Bécsben.
orokkuruc-2
2024. május 17. 22:19
tamáska, hogy az anyucid miért nem szart ki Ukrajnában inkább! Pazarold a bájtokat a 444szaron inkább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról