Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az orosz hírszerzés megnevezte: ők állnak a Fico elleni merénylet mögött!

2024. május 22. 18:53

Szerintük az USA és szövetségesei kitartóan próbálják erőltetni a magányos elkövető verzióját.

2024. május 22. 18:53
null

Nyitókép: Photo by RTVS / AFP

Az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében indított nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges „külső nyom” verzióját – közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája. „A terrortámadás ügyében a nyomozás folyamatban van. Ezzel kapcsolatban figyelemre méltó, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei kitartóan erőltetni próbálják a magányos elkövető verzióját, aki elégedetlen volt a demokrácia hanyatló szintjével Szlovákiában” – áll a közleményben.   Az SZVR szerint 

az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a nyomozásba, hogy azt „helyes irányba” tereljék. 

A cél annak megakadályozása, hogy lábra kapjon az európai politikai terrorizmus, és még inkább az esetleges „külső nyom” témája.   

Az ilyen leszámolások célja a másként gondolkodók megfélemlítése

Az orosz hírszerzés azt állítja, hogy értesülései szerint növekszik az amerikai és az uniós vezetés ingerültsége a geopolitikai realitások változásának objektív folyamata, és a nemzeti irányultságú politikai erők pozícióinak megerősödése miatt.  „A Robert Fico (...) szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérlet azt mutatja, hogy a globalista totalitárius-liberális elitek olyan körülmények között, amikor nem lehet civilizált módszerekkel megőrizni hegemóniájukat, 

nyílt politikai terrorhoz folyamodnak ellenfeleikkel szemben. 

Az ilyen leszámolások célja a másként gondolkodók megfélemlítése” – olvasható az SZVR honlapján közzétett nyilatkozatban. Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat sajtóosztálya azt hangoztatta, hogy a globalizmus hívei a közösségi oldalakon számos kommentben helyeselik a Fico elleni merényletet, „és más nemzeti irányultságú vezetők, például Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb elnök likvidálására szólítanak fel”.

(MTI)

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:20
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­k­e­­l­d­ ­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­u­­n­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. május 23. 14:22 Szerkesztve
Várom a közlést ki hivta oda ficót a kordonhoz. A testörök meg miért ficóval, utána mentek, miért nem a kordon túl oldalán sorakoztak, zárva a tömeget.
koronaszepe
2024. május 23. 13:50
"a nemzeti irányultságú politikai erők pozícióinak megerősödése " Ukrajnában?
koronaszepe
2024. május 23. 13:49
Azt értjük, hogy az orosz szolgálatok mire játszanak, azt nem, hogy a magyar kormánypárti nyilvánosság miért támogatja ebben a törekvésben őket? Hol van ilyenkor Kohán Matyi, aki mindig halálra sértődik, ha a Fideszt, a fideszeseket, a Fidesz uralta nyilvánosságot orosz-barátsággal vádolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!