Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A woke ismét lecsap: egy csomó bűncselekményt dekriminalizálna a bostoni polgármester

2024. május 30. 16:38

Nem lehetne adatokat gyűjteni a bűnbandákról, nem üldöznék a bolti lopásokat, a drogbirtoklást vagy az orgazdaságot.

2024. május 30. 16:38

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

 

Boston polgármestere, Michelle Wu enyhébb büntetőpolitika mellett szállt síkra, azzal érvelve, hogy a bűnözői magatartást 

– mint például a lopást – nem kellene büntetőeljárás alá vonni, és javasolta a bandák nyilvántartásának megszüntetését.

Mielőtt polgármesterré választották, Wu kitöltötte a Progressive Massachusetts nonprofit szervezet által készített „2021 Boston Mayoral Candidate Questionnaire”-t, amely nyomon követi és rangsorolja, mennyire progresszívek a megválasztott tisztviselők. 

A szervezet honlapja szerint céljuk, hogy Massachusetts-et a progresszív állami kezdeményezések merész laboratóriumává alakítsák.

A dokumentumban Wu felvázolta legprogresszívebb vállalásait, köztük azt is, hogy támogatja a nem állampolgárok szavazási jogát Boston helyi választásain. Továbbá, támogatja a bostoni rendőrség bűnözői bandák adatbázisának megszüntetését.

Valamint támogatja a volt kerületi ügyész, Rachael Rollins által bevezetett, nem üldözendő bűncselekményeket tartalmazó listát. Rollins egy politikai emlékeztetőt adott ki, amelyben több mint egy tucat olyan vádat azonosított, amelyeket szerinte el kellene utasítani a büntetőeljárás során. 

Ezek a bűncselekmények közé tartozott a bolti lopás, lopás, rendbontás, lopott tárgyak birtoklása, felfüggesztett jogosítvánnyal vezetés, betörés és rongálás, szándékos és rosszindulatú rongálás, fenyegetés, kiskorúak alkoholfogyasztása, marihuána birtoklása, terjesztési szándékkal való birtoklás, nem marihuánás drogok birtoklása.

 A volt ügyészről érdemes tudni, hogy egy vizsgálat megállapította, hogy Rollins súlyos etikai vétségeket követett el és visszaélt a hatalmával.

Wu azt is megígérte, hogy polgármesterként támogatni fogja a rendőrség költségvetésének átcsoportosítását más városi prioritások felé. A polgármester szerint a bűnüldözést „demilitarizálni” kell. Wu szerint a rendőrségnek nem szabadna könnygázt, gumilövedéket és támadó kutyákat használnia.

A Progressive Mass kérdőív szerint Wu „a fehér felsőbbrendűségi szervezetekkel való kapcsolatok vagy szimpátiák problémát jelentenek a bostoni rendőrségnél”

A rendőrségről alkotott véleménye ellenére a múltban a kritikusok azt mondták, hogy „nixoni taktikákat” alkalmazott, miután adminisztrációja elismerte, hogy összeállították legszókimondóbb kritikusainak listáját, és átadták a helyi hatóságoknak egy 2023. júliusi jelentés szerint.

A jelentés aggodalmakat vetett fel azzal kapcsolatban, hogy Wu és adminisztrációja megpróbálja-e elhallgattatni vagy megfélemlíteni a kritikusait, akik közül sokan a háza előtt tüntettek. Amikor először megválasztották, Wu teljes irodákat nyitott a „Élelmiszer Igazságosság, Fekete Férfiak Fejlesztése, LGBTQ+ Fejlesztés és Munkavállalói Felhatalmazás” érdekében, hogy egy „igazságosabb várost hozzanak létre a jövő generációi számára”.

Azonban a kritikusok azzal vádolták Wu-t, hogy nem volt olyan befogadó a fehér emberekkel szemben, ami számos panaszhoz vezetett az állam főügyészénél. Decemberben a demokrata polgármester kritikák kereszttüzébe került, mert olyan karácsonyi parti meghívókat küldött ki, amelyeket csak a nem fehér városi tanácstagok számára szántak.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2024. május 30. 20:11
Remélem,minden vállalását teljesíti! A niggerek átveszik amerikát a fehérektől,akik visszajönnek 250 év után európába,csak sajnos nem az indiánok támadnak fel,hanem a koszos niggerek!
Csendesgyöngy
2024. május 30. 18:44
Nem értem, minek egyáltalán törvény? A "legprogresszívabb" talán csak az anarhcia lenne igazán, és akkor Wu is egész idő alatt szabadságon lehetne.
baronet
2024. május 30. 18:22
Hajrá.
EX_Terminator
2024. május 30. 18:07
Ez nem helyi hatáskör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!