Mindenki Orbán Viktor után rohant a hetedik emeletre

2024. április 17. 09:25

A helyszínen dolgozó újságírókat kizárólag Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavai érdekelték az Európai Parlament épületében.

2024. április 17. 09:25
Victor Orban PM Of Hungary At The European Council

Nyitókép: Getty Images/Nicolas Economou

Több olasz lap is beszámolt arról a szituációról, amikor hiába érkeztek egymás után a neves politikusok az Európai Parlament épületébe, az újságírókat egyikük sem érdekelte, mindenki a hetedik emeletre rohant, hogy meghallgassa Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavait.

A kormányfő többek között azt mondta:

akármilyen ötletek látnak is napvilágot az uniós migrációs csomaggal kapcsolatban, a menekültügyi eljárás ideje alatti uniós tartózkodás kérdését meg kell válaszolni. Ez a vörös vonal. Ha ez a pont nem teljesül, minden más megoldatlan marad.

Az Il Giornale arról kérdezte Orbán Viktort, hogy Mario Draghi korábbi olasz miniszterelnök lehetne-e az Európai Bizottság következő elnöke, amire a kormányfő azt felelte, nem tudja, de tiszteli őt és jó embernek tartja. A lap szerint ez kevés, de jelentős szó, különösen, ha egy olyan „szélsőjobboldalinak tartott" politikustól érkezik, mint a magyar kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. május 15. 13:22
Realativitáselmélet: Amikor a helyben maradó realista pragmatikus politikusokat szélsőségesként jellemzik, akkor valójában a másik oldal sodródott a szélsőre.
beke23-a
2024. május 15. 11:51
En mar ott tartok, hogy kezdem sajnalni az ellenzeki ujsagirokat. Milyen szar lehet nekik. Peteruk is lassan beadja a kulcsot, uj arulo sehol, maradnak a regiek.
kunfia1
2024. április 18. 13:55
Syndicalist-Cat 2024. április 17. 20:02 Segítek, ha valaki nincs elszigetelve, hazahozná a nekünk járó eus forrásokat.
Syndicalist-Cat
2024. április 17. 20:02
De hisz nyugaton azt se tudják ki ő és hát el van szigetelve!🤯🤯🤯
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!