Már az ukrán hadsereg parancsnoka szerint is nagy a baj

2024. április 13. 19:10

Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Olekszandr Szirszkij.

2024. április 13. 19:10

Nyitókép: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Jelentősen romlott a katonai helyzet a keleti fronton a több mint két éve orosz támadás alatt álló Ukrajnában – közölte szombaton Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg parancsnoka.

A parancsnok szerint a negatív fejlemények elsősorban annak tudhatók be, hogy a Donyeck megyei Csasziv Jar felé előrenyomuló orosz hadsereg a március közepén tartott oroszországi elnökválasztás után jelentősen fokozta támadó hadműveleteit. Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Szirszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. 

Szerinte ezt a meleg és száraz idő tette lehetővé, amelynek révén a nyílt területek megközelíthetővé váltak a tankok számára.   

Csasziv Jar nem egészen 30 kilométerre délre fekszik Kramatorszktól, a megye ukrán kézen lévő területének legnagyobb városától, és az ukrán hadsereg számára fontos vasúti és logisztikai csomópont. Kijev szerint a város már „állandó tűz alatt van”.    

Közleményében Szirszkij azt is leszögezte, hogy a „leginkább problémás” övezeteket már megerősítették, egyebek mellett légvédelmi eszközökkel.

Hozzátette, hogy ismét felmerül „az ellenség műszaki fölényének kérdése a fejlett technikát képviselő fegyverek terén.”

„Nem így fogunk legyőzni egy nálunk nagyobb ellenséget” – szögezte le az ukrán parancsnok, aki szerint az ukrán katonaság kiképzését is javítani kell.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. április 14. 00:01
Tárgyalni kellene. Esetleg elkapni Zelenszkijt, ha nem akarja.
Málaga21
2024. április 13. 22:17
Valahol Londonban csendben felröhög egy Zaluzsnij.
Málaga21
2024. április 13. 22:15 Szerkesztve
"Szerinte ezt a meleg és száraz idő tette lehetővé, amelynek révén a nyílt területek megközelíthetővé váltak a tankok számára. " Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy már az összes orosz tankot kilőtték a hoholok. Legalább háromszor.
Akitlosz
2024. április 13. 22:02
"Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Olekszandr Szirszkij." Amikor ezekből a járművekből kilőnek párat az ukránok azt szokták előadni ukrán győzelemként. Mandiner is átveszi. Pedig az orozok győznek ilyenkor, aminek persze ára van, nem sétagalopp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!