Magyarország szomszédjában vezethetik be hamarosan a halálbüntetést

2024. április 07. 16:37

A szerb elnök szerint az egyértelmű esetekben nem jelentene problémát az elítéltek kivégzése.

2024. április 07. 16:37
Halálkamra egy Dél-Ohioi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Nyitókép: Mike Simons/Getty Images

 

Aleksandar Vucic szerb elnök kijelentette, szorgalmazza, hogy Szerbiában állítsák vissza a halálbüntetés intézményét – írta a Szabad Magyar Szó.

„Annak idején nyilvánosan is szorgalmaztam, és megkértem Szerbia kormányát, hogy az Európa Tanáccsal és másokkal együtt vizsgálja meg, lehetséges-e újra bevezetni a halálbüntetést anélkül, hogy jogi és politikai következményekkel kellene szembenéznünk, hogy emiatt ne büntessenek meg bennünket. Ezt most írásban ismét meg fogom tenni, és amikor megalakul a kormány, akkor vitassák meg, hogy felterjesztik-e a büntetőtörvénykönyv ez irányú módosítását a parlamentnek” – mondta Vucic az Informer televízió műsorában.

A szerb elnök elismerte, hogy a halálbüntetést ellenzők érvei is indokoltak és észszerűek, hiszen ha valakit tévedésből végeznek ki, az „súlyos következmény”. 

„Ellenben, amikor a dolgok annyira nyilvánvalóak, hogy nincs semmi kétség, akkor nem hinném, hogy ez bármilyen problémát generálna, azt leszámítva, hogy valóban hatékonyan elrettentené az elkövetőket az efféle bűncselekményektől” – magyarázta a szerb elnök.

Az államfő bejelentette, hogy amint visszatér Párizsból, be fogja terjeszteni javaslatát a kormány elé, a parlamentnek pedig javasolni fogja annak elfogadását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:54
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­­y­­o­k­ ­­v­­á­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
survivor
2024. április 08. 13:43
johannluipigus Annak jó, aki nem EU-tag. Nem kell kilépnie az összeomláskor. Mert az EU előképe az SPQR se állt örökké..
survivor
2024. április 08. 13:42
Tomma Az EUSAnak mi köze a szerb-koszovói viszonyoz ? Az ukrán -orosz viszonyhot? Vietnam, Korea, Irak, Afganisztán UTÁN ? My Lai megvan még az agyadban ?
survivor
2024. április 08. 13:39
Tomma vannak EGYÉRTELMŰ bizonyítékok, l. Charlie Hebdo mészárlás, Kalával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!