Sydney-i horror: hat embert megkéseltek, az egyik elkövetőt lelőtte egy rendőr

2024. április 13. 10:25

Kitört a pánik, tömegek menekültek ki a bevásárlóközpontból, a területet evakuálták.

2024. április 13. 10:25
null

Nyitókép: képernyőfotó / X

Pánik tört ki egy Sydney-i bevásárlóközpontban: több jelentés érkezett késelésről és lehetséges lövöldözésről is – írja az Index.  A nemzetközi hírek szerint több embert megkéseltek a Bondi-csomópontnál lévő Westfield bevásárlóközpontban. A rendőri akció folyamatban van, s bár korábban még csak arról szóltak a hírek, hogy akár halálos áldozatok is lehetnek, azóta a rendőrség közölte: 

hat embert megkéseltek, az egyik elkövetőt pedig egy intézkedő rendőrnő lőtte le.

Tömegek menekültek ki az épületből, a területet evakuálták. A legfrissebb információk szerint a mentők több áldozatot, köztük egy csecsemőt is kihoztak.

Frissítés:

A BBC-nek megszólaló szemtanúk hatalmas káoszként jellemezték a történteket. 

A rendőrség legfrissebb adatai szerint e haddig megkéselt áldozatról lehet tudni, 

illetve több sebesültről.

Teljes őrület” – mondta a BBc-nek egy láthatóan feldúlt nő, aki – mint elárulta – egy sebesült nőt látott a földön fekve meneküléskor.

Egy másik szemtanú az ABC News Ausztráliának arról számolt be, hogy éppen a közelben volt egy kávézóban két kisgyermekével, amikor meglátott egy férfit, aki „válogatás nélkül megkéselt embereket”.

Ez vérontás volt” 

– szögezte le a szemtanú.

Információk szerint két elkövető volt, az egyiket lelőtték a rendőrök, a másikat még keresik. A BBC szerint egyelőre nem világos, hogy miért támadtak emberekre az elkövetők, de a rendőrség szerint nem zárják ki a terrorizmus indítékát.

A támadásnak csak akkor lett vége, amikor egy rendőrnő – aki a közelben szolgálatot teljesített – szembeszállt az egyik elkövetővel. 

A férfi felé emelte a kését, ő pedig lelőtte – közölte a rendőrség.

@10newsfirst #BREAKING: Mulitple people have reportedly been stabbed at Westfield Bondi Junction shopping centre. The shopping centre has been evacuated and locked down, with a major police operation underway. A man has reportedly been shot by police. More to come. #Bondi #BondiJunction #NSW #Syndey ♬ original sound - 10 News First Australia
@10newsfirst #BREAKING: Westfield Bondi Junction is in lockdown after reports of a stabbing on Saturday afternoon. Police are guarding all exits to the shopping centre, and paramedics have been seen bringing out multiple victims, including an infant child. There is an unknown number of people still in the centre. #Bondi #BondiJunction #Westfield #WestfieldBondiJunction #Sydney #NSW #10NewsFirsr ♬ original sound - 10 News First Australia

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. április 15. 07:56
ez eléggé blikkes tudósítás lett, mert lényeg nem volt benne, hogy mi volt az oka, csak a jelentéktelen részletek, hogy sikoltottak. Mandi-színvonal újabban. Egyébként meg hülyeség magyarra szó szerint lefordítani, hogy rendőrnő. Azért mert angolul policeman meg woman van, az magyarul csak simán rendőr. De ugye ehhez már valamiféle műveltség kéne, ugye, Mandi?
rugbista
2024. április 13. 18:56
Bátor nép a böszörmény! Kisbabák, nők, gyerekek lemészárlói. Ilyenek kellenek nekünk is, alig várjuk!
julius68-2
2024. április 13. 17:44
Az EU mindenáron ilyenekkel akar minket is teletömni. A ballib EP képviselőink viszont kivétel nélkül végig igennel szavaztak a migránsok Magyarországra telepítéséről.
Mandiner444hu
2024. április 13. 15:37
Tizenéves muzulmánok terveztek terrortámadást késekkel és Molotov-koktélokkal Németországban Templomokban és rendőrörsökön támadtak volna. Négy fiatalkorút tartóztattak le Németországban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista támadást terveztek – írja az AP. A gyanúsítottak közül hárman – egy 15 éves fiú és lány, illetve egy 16 éves lány – a nyugati Észak-Rajna-Vesztfália tartományból származnak. A düsseldorfi városi ügyész szerint a bíróság húsvét hétvégén adta ki ellenük az elfogatóparancsot. A negyedik gyanúsítottat, egy 16 éves fiút a délnyugati Baden-Württemberg államban tartóztatták le a dpa német hírügynökség szerint. Az ügyészség közleménye szerint a Nyugat-Németországban letartóztatott három személyt azzal gyanúsítják, hogy muzulmán indíttatású terrortámadás végrehajtására készültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!