Fogynak az ukrán katonák: Zelenszkij aláírta a mozgósíthatósági korhatár csökkentését

2024. április 02. 20:30

A parlament még tavaly májusban szavazta meg az indítványt.

2024. április 02. 20:30

Ukrajában 27-ről 25 évre csökkentették a mozgósíthatósági életkor alsó határát. Az ukrán parlament honlapján kedden közzétett információ szerint az erről szóló törvényt Volodimir Zelenszkij elnök aláírva visszaküldte a törvényhozásnak. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztet arra, hogy 

a parlament ezt az indítványt még tavaly május 30-án szavazta meg.

A korhatár csökkentését a védelmi minisztérium terjesztette a parlament elé, a tárca indoklása szerint egy adminisztrációs probléma miatt. Jelenleg ugyanis a sorkatonai szolgálatra 20-27 év közöttiek hívhatók be, a hadiállapot alatt azonban hivatalosan szünetel a sorozás. Így sok olyan 25-27 éves állampolgár van, aki már korábban letöltötte a sorkatonai szolgálatát, mégsem mozgósítható, mivel életkora miatt még a sorkatonai nyilvántartásban szerepel.

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fecoka
2024. április 03. 10:32
Hogy klasszikust idézzek: "Fiacskád is köztük van? Bajtárs..."
II.baljoska61
2024. április 03. 05:21
Putyin korcs kutyái nyüszítenek, szűkölnek itt ezerrel...
Patika
2024. április 03. 04:36
A terhes ksmamákat kellene besorozni...az ukrán logika szerint.. Az mégiscsak két személy és már nem kell megerőszakolni se, hogy többen legyenek...
2024. április 03. 04:23 Szerkesztve
Vajon egy választott Parlament is aláírta volna az öngyilkos népirtást? Kizártnak tartom. Már régen kitört volna a béke, ha nem a CIA és a globalisták irányította Washington kormányozna a felvásárolt Ukrajnában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!