Az amerikai szenátus elfogadta a 95 milliárd dolláros külföldi segélycsomagot

2024. április 24. 06:20

Az elnök várhatóan szerdán fogja aláírni a jogszabályt.

2024. április 24. 06:20
Senate Takes Up Foreign Aid Package Passed By House

Nyitókép: Kevin Dietsch / Getty Images

A szenátus elfogadta a képviselőház által elfogadott, Ukrajnának és Izraelnek szánt külföldi segélycsomagot, amelynek mértéke 95 milliárd dollár. A törvényt helyi idő szerint kedd este, kétpárti szavazással, 79-18 arányban fogadta el a szenátus – írta meg a Euronews.

A csomag mintegy 61 milliárd dolláros katonai segélyt tartalmaz, amelyet Ukrajnának szánnak, és amelynek folyósítása napokon belül megkezdődhet a Pentagon szerint.

Eközben a brit kormány is előkészített egy minden eddiginél nagyobb segélycsomagot, amelynek az összege 580 millió eurós, és amit szintén katonai segély formájában fognak folyósítani Ukrajnának. 

Rishi Sunak kormányfő erről kedden beszélt Varsóban, miután a NATO főtitkárával és a lengyel kormányfővel találkozott. Tervei szerint az Egyesült Királyság jelentősen növeli fogja a védelmi kiadásait, ezért a következő hat évben 

London 75 milliárd fonttal (32,3 ezer milliárd forint) fogja növelni a védelemre fordított keretösszeget.

                 ***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. április 24. 09:33
Még több fegyvert az embereknek, kenőpénzt a közvetítőknek!
bunko-jobbos
2024. április 24. 09:09
Ez ennyi forint: 34 865 000 000 000 :-))))))) Ki sem tudom mondani. Azt hiszem 34 billió forint. (Ugye magyarul mást jelent a billió mint amerikaiul a billion). És ez csak egy kis csomagocska nekik. Csak hogy érzékeljük, hogy milyen pályán játszanak...
ertönszena
2024. április 24. 08:31 Szerkesztve
Boldogok az ukránok, mert övék a világ leghülyébb országa. Nem elég, hogy már most porig rombolták, és lényegében nagyrészt a Nyugat tulajdona, most még kapnak 95 milliárd dollár hitelt is, amelyen amerikai fegyvereket vesznek, hogy még jobban porig rombolják az országukat. A progresszív kretének számára pedig ezzel újra felcsillant egy nem létező reménysugár, és szurkolhatnak tovább az amerikai edzői stáb által irányított, amerikai felszerelésben büszkélkedő ukránoknak, hátha mínusz hatról még megfordítják ezt a meccset. Néha sajnálom, hogy nem vagyok progresszív. Olyan végtelenül egyszerű lenne minden.
rollotomasi
2024. április 24. 08:31
Választások lesznek mindkét országban, utána valszeg elzárják a pénzcsapot. Ez az utolsó lehetőség, hogy a fegyverlobbi kasszírozzon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!