A legrosszabbra is felkészült Joe Biden: váratlanul visszautazott Washingtonba

2024. április 13. 20:31

Szerinte Irán „előbb, mint később” meg fogja támadni Izraelt.

2024. április 13. 20:31
Joe Biden

Nyitókép: SAMUEL CORUM / AFP

Joe Biden amerikai elnök arra számít, hogy Irán hamarosan megtámadja Izraelt. Úgy fogalmazott, hogy az offenzíva „előbb, mint később” fog bekövetkezni, de megjegyezte, hogy a titkos információkat nincs módjában megosztani. Hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Izrael védelme iránt. Kijelentette: „Irán nem ér el sikert”.

Arra a kérdésre, hogy mit üzen Iránnak, az elnök annyit mondott, „Ne!”, amivel arra utalt, hogy ne lépjék meg, amit terveznek. Az amerikai védelmi minisztérium illetékesei korábban pénteken arról számoltak be, hogy az Egyesült Államok további katonai eszközöket irányított a közel-keleti régióban állomásozó egységeihez erősítésként.

Ezt is ajánljuk a témában

Szombat este a The Guardian már arról írt, hogy Joe Biden visszatér a Fehér Házba az iráni-izraeli helyzet miatt.

Az amerikai elnök Delaware állambeli otthonában töltötte a hétvégét, de az egyre feszültebbé váló iráni-izraeli helyzet miatt visszautazik Washingtonba.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint Joe Biden a Nemzetbiztonsági Tanáccsal fog egyeztetni a közel-keleti válságról.

(MTI / The Guardian)

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. április 14. 09:27
Otthon maradtak a csomag pelenkák.
szintetikus
2024. április 14. 08:35
Hívta tanácskozásra Viktort? Biztos sok közhelyet tudna mondani. 🤣
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 13. 22:14
Le a kalappal a világ vezető katonai és gazdasági hatalmának vezetője, a világ legerősebb hadseregének főparancsnoka előtt. Ezek a világ sorsát eldöntő nehéz kérdések, és nem az, hogy melyik pedofil havert hozzák ki a háziőrizetből! 🫡🫡🫡🫡🫡
Málaga21
2024. április 13. 21:54 Szerkesztve
Azzal, hogy az usa átadta a hoholoknak az Izraelben tárolt, és Izrael védelmére tartalékolt lőszer nagy részét, felhívás volt az araboknak meg a perzsáknak a táncra. Tartok tőle, sokba fog még fájni nyugatnak a majdani puccs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!