Úgy viszik a svédek a golyóálló mellényt, mint a cukrot

2024. március 07. 12:29

A rendőrség betiltja, hogy bárki ilyet hordjon az utcán.

2024. március 07. 12:29
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: Tolga Akmen / AFP

Nagy trend lett a gyerekek és fiatalok körében Svédországban, hogy golyóálló mellényt hordanak az utcán. A brit Guardian szerint a migrációs háttérrel rendelkező kiskorúak körében lett ez nagy trend, a bűnbandák egyre nagyobb számban toborozzák köreikbe a fiatalokat. 

Patrik Andersson titkosszolgálati vezető azt javasolja, tiltsák be a golyóálló mellények használatát civilek számára. 

A szakértő elmondta, a rendőröknek és biztonsági őröknek van a golyóálló mellényre szükségük, nem a bűnözőknek. Andresson kiemelte, a golyóálló mellények használata miatt egyre több a fejre irányuló lövés, ráadásul a mellény szimbólummá is vált, egyfajta bandajelképp lett belőle és félelmet kelt a svédekben. A skandináv államban az egyik legnagyobb az egy főre jutó gyilkosságok száma Európában. 

Idén az év eleje óta már minimum harminc lövöldözés volt, amiben négyen vesztették életüket, ráadásul hétfő este pár órán belül két robbantás is volt a fővárosban, amelyekben összesen heten sérültek meg. 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­k­ ­­v­­­á­­r­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
BBrutus
2024. március 07. 20:42
Ha ez a két feka a svéd, akkor nagy bajban vannak, mert már nincsenek.
Same
2024. március 07. 19:29
Gyurcsány ondó ferinek és társainak távozni kell, az országból is! Mehet utánuk az összes lipsi!
Ugandai Bubu
2024. március 07. 19:23
Magyariországban régóta tiltva van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!